Yahoo Aviate Launcher voor iedereen beschikbaar (review)

De slimme launcher van Yahoo; Aviate Launcher, is vanaf nu voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store. Tot vandaag was de applicatie enkel bruikbaar met een uitnodiging. DroidApp neemt Yahoo Aviate Launcher onder de loep in een uitgebreide review.

Aviate Launcher is uit bèta gehaald. De launcher, die begin dit jaar door Yahoo werd overgenomen, is gratis beschikbaar in de Google Play Store voor iedereen. Acht maanden geleden kwam de applicatie beschikbaar voor een geselecteerde groep. Door de overname begin dit jaar is de naam Aviate Launcher vervangen door Yahoo Aviate. Yahoo Aviate is een interessant alternatief voor andere populaire launchers zoals Nova Launcher, GO Launcher en andere grote spelers.

aviate_homescreen

Yahoo Aviate is een slimme launcher die zich aanpast aan het gedrag van de gebruiker. Daarbij past Aviate de content aan op een dagdeel. Zo wordt in de ochtend het reisadvies gegeven van huis naar het werk, en wordt in de avond de route voorgeschoteld van het werk terug naar huis. Bij het opstaan krijg je het weer voor die dag, de agenda-afspraken en eventuele taken te zien.

aviate_spaces_work

De informatie haalt Aviate uit Google Now, zo lijkt het. In Yahoo Aviate Launcher wordt het weer getoond, en kan nieuws uit eigen gekozen categorieën weergegeven worden. Met een druk op de knop heb je toegang tot de wekker en worden snelkoppelingen naar apps die je vaak gebruikt vaker getoond dan de icoontjes van minder gebruikte apps.

aviate_spaces

Het linker menu geeft je de mogelijkheid om het scherm aan te passen naar de huidige situatie. Dit wordt in de launcher ‘Spaces’ genoemd. Een voorbeeld van een space is bijvoorbeeld ‘listening’ waarbij je een overzicht krijgt met de muziek-apps op je telefoon.
Een ander voorbeeld van een space is ‘work’. Hierbij krijg je een kaart te zien met je afspraken en taken. Daarnaast worden de apps weergegeven die alles te maken hebben met de productiviteit.

aviate_spaces_moving

Elk onderdeel van een space kan je voorzien van widgets die je, zonder de Aviate Launcher, op je homescreen zou plaatsen. Aan het overzicht met apps kan je bij het ontbreken van een app, de app handmatig aan de lijst toevoegen.

aviate_contacten

Vanuit het startscherm, het homescreen, heb je snel toegang tot je favoriete contactpersonen. Door van onderaan het scherm naar boven te vegen, worden vier favoriete contacten getoond en vier contacten waar we onlangs contact mee hebben gehad. Het derde tabblad in Yahoo Aviate Launcher is voorzien van een overzichtelijke volgorde van je applicaties. De applicaties worden gecategoriseerd waarbij je de kaarten uit kunt klappen voor meer resultaten.

aviate_apps_kaarten aviate_kaarten_apps

Het rechtermenu geeft je alle geinstalleerde applicaties weer, die op de smartphone staan. Door een icoontje in te drukken van een app, kan een applicatie aan een kaart-categorie toegevoegd worden of juist op uit een lijst gehaald worden.

aviate_apps

Yahoo Aviate Launcher is een prettige, snelle launcher maar toch mist de applicatie een aantal dingen. We vinden het jammer dat er geen eigen ‘spaces’ aangemaakt kunnen worden om bijvoorbeeld een eigen reeks widgets, snelkoppelingen en functies toe te voegen. Daarnaast wordt op dit moment enkel de Engelse taal ondersteunt in de launcher.

Voordeel aan Yahoo Aviate Launcher is dat je met een druk op de knop andere icon-packs kan downloaden en installeren. Daarnaast kan in plaats van een light-theme ook een dark-theme ingesteld worden.Wij zouden zeggen: Give it a try!

Yahoo Aviate Launcher
Yahoo Aviate Launcher
Ontwikkelaar: Yahoo
Prijs: Gratis
Yahoo Aviate Launcher
 • 8.9/10
  Vormgeving - 8.9/10
 • 8.4/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.4/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8/10
 • 8.6/10
  Snelheid - 8.6/10
 • 7.5/10
  Privacy - 7.5/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Vormgeving
 • Spaced
 • Past zich aan, aan gebruiker

Minpunten

 • Geen mogelijkheid tot het aanmaken van Spaces
 • Alleen Engelstalig
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel