Action Launcher 3: de ware kracht van een mooie launcher (review)

We maken allemaal gebruik van een launcher op onze smartphone. Je kunt de standaard launcher op je smartphone gebruiken, maar er zijn veel alternatieven in de Google Play Store te vinden. In deze review bespreken we de verschillende opties die Action Launcher 3 te bieden heeft.

Action Launcher 3 review

Met Action Launcher 3 kun je je startscherm helemaal naar je eigen smaak indelen. Je kunt Action Launcher 3 gratis downloaden uit de Google Play Store. De app biedt in-app aankopen (vanaf €4,99) om van alle functies gebruik te kunnen maken. Uiteraard ondersteunt Action Launcher 3 icon packs. Hiermee vervang je de standaard icoontjes op je startscherm. Voor deze review heb ik gebruik gemaakt van Retrorika icon pack.

Action Launcher 3

Opties

Action Launcher 3 biedt een groot aantal opties. Doordat er zoveel verschillende opties zijn, is het niet meteen duidelijk wat de verschillende opties precies inhouden. Dat is misschien een klein nadeel, maar als je eenmaal door hebt wat de opties inhouden is het zeer plezierig werken. De app beschikt ook over een back-up functie, zodat je je favoriete lay-out altijd terug kunt zetten. Ook kun je de lay-out van een andere (standaard) launcher importeren. Hieronder bespreken we de verschillende opties.

Quicktheme

Met Quicktheme worden de themakleuren aangepast aan je achtergrond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de achtergrond van van je app-overzicht. Ook kun je zelf de kleur aanpassen.

Quickbar

Met Quickbar kun je de zoekbalk bovenin je startscherm naar eigen smaak aanpassen. Ook kun je de kleur van de Quickbar aanpassen. Deze optie vind je onder Quicktheme.

Covers

Misschien heb je op je startscherm wel één of meerdere mappen. Dit kan met Action Launcher 3 natuurlijk ook. Als je een map op je startscherm hebt gemaakt, kun je er een zogenaamde cover van maken. Hierdoor zie je alleen de eerste app in de map staan. Door verticaal over een cover heen te vegen, open je de map. Wanneer je er één keer op tikt opent de betreffende app.

Action Launcher 3

Shutters

Een shutter is een soort widget die je kunt openen door over omhoog te vegen over een app. Zo kun je bijvoorbeeld even in je mail kijken zonder de app te openen.

Action Launcher 3

Quickdrawer

Een shutter is een soort widget die je kunt openen door over omhoog te vegen over een app. Zo kun je bijvoorbeeld even in je mail kijken zonder de app te openen.

Action Launcher 3

Snelkoppelingen

Je kunt bij Action Launcher 3 ook snelkoppelingen instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de app drawer opent door omhoog te vegen of je toestel vergrendelt door twee keer te tikken op een lege ruimte. Ook kun je een bepaalde app openen door hiervoor een snelkoppeling in te stellen.

Conclusie

Action Launcher 3 is een bijzonder fijne launcher met veel mogelijkheden. Het is soms wel even zoeken waar welke optie precies zit. Ook duurt het soms een paar seconden om terug te keren naar je startscherm wanneer je de instellingen hebt aangepast binnen Action Launcher 3. Dit zijn eigenlijk de enige twee minpuntjes. Wanneer je Action Launcher 3 precies hebt ingesteld zoal jij dat wilt, is het bijzonder prettig werken!

Action Launcher
Action Launcher
Ontwikkelaar: Action Launcher
Prijs: Gratis
RETRORIKA ICON PACK
RETRORIKA ICON PACK
Ontwikkelaar: sikebo
Prijs: € 1,59
Action Launcher 3
 • 9/10
  Vormgeving - 9.0/10
 • 7.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.5/10
 • 9.5/10
  Mogelijkheden - 9.5/10
 • 7.8/10
  Snelheid - 7.8/10
 • 8.5/10
  Privacy - 8.5/10
8.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Helemaal in te stellen zoals jij dat wilt
 • Veel mogelijkheden
 • Gratis beschikbaar

Minpunten

 • Soms iets traag
 • Gebruik van vele mogelijkheden is even wennen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel