ssLauncher: Dé launcher voor personalisatie van je homescreen

Het leuke van Android is, is dat je je homescreen helemaal kunt aanpassen en kunt customizen door een andere launcher te installeren. Eén daarvan is ssLauncher. Dé launcher voor personalisatie van je homescreen.

ssLauncher 2

Dat is ook precies dé reden dat ik ssLauncher ben gaan gebruiken. Met Apex en Nova launcher liep ik tegen het probleem aan dat de grid size vaak niet aan mijn wensen voldeed. Widgets en icoontjes die net niet mooi paste. De overstap van een launcher als Apex of Nova naar ssLauncher is best even wennen. Waar Apex en Nova zoveel mogelijk bij de stock Android ervaring blijven is ssLauncher totaal anders.

In de tutorial van mycolorscreen zie je de uitgebreide mogelijkheden van ssLauncher:

Met de komst van Buzz, Themerapp en Aviate is er weer meer keus wat betreft launchers. Aviate speelt in op je gevoel, wat je doet, waar je dat doet. Buzz en Themerapp laten je je homescreen volledig naar wens omtoveren naar iets unieks. Gewoon door een thema uit een menu te kiezen.

ssLauncher 4

Ziet er allemaal fantastisch uit en vooral Themerapp maakt van je telefoon een totaal ander toestel. Persoonlijk heb ik ze allemaal geprobeerd. En persoonlijk ben ik bij alle applicaties binnen 24 uur weer terug gegaan naar ssLauncher. ssLauncher is voor mij intuïtief de beste. In een paar bewegingen ben ik waar ik moet zijn. En dat alles door een paar kleine aanpassingen. Bij ssLauncher kun je widgets zo groot en klein maken als je zelf wilt. Fullscreen behoort dus ook tot de mogelijkheden en widgets die elkaar overlappen is ook handig. Zo heb ik op mijn homescreen de weer-applicatie van Yahoo. Met daaronder het standaard datum aanduiding-icoontje van ssLauncher zelf.

ssLauncher 3

Dat is alles. dat is wat ik persoonlijk wil zien zodra ik unlock. Geen icoontjes. Geen app-drawer. Helemaal niks. Tweede pagina heb ik gevuld met de “HOT” applicaties zoals ssLauncher ze zelf omschrijft. Daar plaats je je meest gebruikte of gewoon je meest favoriete applicaties. Wat ik persoonlijk een nuttige toevoeging vind is “Notification Monitor”. Met deze add-on krijg je notificaties bij het app icoon gemeld. Ik ben er blij mee.

Als laatste scherm, ja inderdaad ik heb maar 3 homescreens actief, doet dienst als mijn appdrawer. Dat wil zeggen, daar zijn de rest van mijn applicaties te vinden. Huh? Passen al die resterende apps dan op 1 scherm? Ja! Want de homescreens in ssLauncher zijn niet alleen horizontaal scrollbaar maar ook verticaal. Dat maakt het dat de applicatie zo lekker intuïtief te bedienen en in te delen is.

ssLauncher
ssLauncher
Ontwikkelaar: ChYK
Prijs: Gratis

ssLauncher
 • 10/10
  Vormgeving - 10/10
 • 7.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.8/10
 • 9.5/10
  Mogelijkheden - 9.5/10
 • 9.2/10
  Snelheid - 9.2/10
 • 7.8/10
  Privacy - 7.8/10
8.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Zowel horizontaal als verticaal scrollbare homescreens
 • Vele instellingsmogelijkheden

Minpunten

 • Vele instellingsmogelijkheden

Lees ook

Reageer op dit artikel