‘Facebook Moments moet met nieuwe app strijd aangaan met Google+’

Facebook is volgens diverse bronnen bezig met de ontwikkeling van de app Facebook Moments. De nieuwe applicatie Facebook Moments moet de strijd aangaan met het sociale netwerk van Google; Google+. Facebook Moments moet zich op een andere manier gaan onderscheiden en zal naast de standaard Facebook-app beschikbaar moeten komen.

Verschillende bronnen melden dat Facebook Moments een nieuwe applicatie gaat worden waarbij personen met vooringestelde groepen je berichten kan delen. Hierdoor kan je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld je familie, collega’s, vrienden of kennissen. Met Facebook Moments zullen berichten persoonlijker worden en zorgen voor meer interactiviteit met de personen uit die groepen. De vooringestelde groepen doen sterk denken aan hoe Google+ berichten laat posten, via zelf samengestelde cirkels.

Facebook Moments zal beschikbaar komen naast de standaard applicatie van Facebook. Door de geringe keuzes zal het systeem van Facebook Moments op een andere manier benaderd moeten worden. Een statusupdate of foto stuur je nu als het ware naar iemand toe, en niet publiekelijk de wereld in. Wanneer de applicatie uitgebracht zal worden, is nog niet bekend gemaakt.

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook wist in 2010 te melden dat circa 5% van de Facebook-gebruikers gebruik maakte van een vriendenlijst, de zogenoemde groepen. Wellicht dat Facebook Moments hier wellicht verandering in zal gaan brengen.

Via: TechCrunch

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel