‘Facebook Slingshot wordt alternatief voor Snapchat’

Het sociale netwerk Facebook is volgens geruchten bezig met de ontwikkeling van Facebook Slingshot, een alternatief voor Snapchat. Wanneer content is bekeken door de ontvanger, wordt het bericht vervolgens verwijderd.

Bronnen melden aan The Financial Times dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een Snapchat-concurrent. Intern heeft het project de codenaam ‘Slingshot’ meegekregen. Het is niet zeker of het, als de dienst gelanceerd wordt, ook die naam zal krijgen.

De ontwikkeling is volgens de bron al een aantal maanden bezig en moet de strijd aan gaan met de applicatie Snapchat. Zowel tekstberichten als media (foto’s, video’s etc.) zouden na het bekijken in de nieuwe Facebook-app Slingshot verwijderd worden bij de ontvanger.

Twee jaar geleden bracht Facebook de functie ‘Poke’ uit. Inmiddels is daar deze maand de stekker uitgetrokken omdat het niet het succes had wat Facebook had gehoopt. Uit deze nieuwe geruchten blijkt dat Facebook de hoop niet opgeeft, en met Facebook Slingshot toch de strijd aan wil gaan met Snapchat. Snapchat weigerde eerder een overnamebod van Facebook. De sociale netwerksite had circa 3 miljard dollar geboden voor Snapchat.

De geruchten melden dat Facebook Slingshot op z’n vroegst over een maand al uit kan worden gebracht.

Bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel