Google brengt Play Movies naar Nederland

Eindelijk is het zover. Google brengt de Play Movies eindelijk naar Nederland. Vanavond heeft Google het onderdeel “Films” toegevoegd aan de Play Store. Uit de Google Play Store kunnen nu dus naast films, boeken, muziek en natuurlijk apps, ook films gedownload worden.

Google Play Movies

Google Play Movies was in tal van andere landen al lang en breed uitgerold, en nu is ook Nederland aan de beurt. Films in tal van genres kunnen gehuurd en gekocht worden. De prijs van het huren ligt bijvoorbeeld bij Despicable Me 2 op 3,99 euro voor SD-kwaliteit en 4,99 euro voor HD-kwaliteit. Wanneer gekozen wordt voor huren, heb je de mogelijkheid om de film binnen 30 dagen te bekijken. Als je reeds de film hebt gestart, moet de film binnen 48 uur afgekeken worden.

Google Play Movies

Naast huren kan de film ook gekocht worden. De prijzen voor films kopen verschillen, maar als gekeken wordt naar Despicable Me 2 betaal je voor de film in SD-kwaliteit 13,99 euro, en 14,99 euro voor HD-kwaliteit. Enkele andere films die verkrijgbaar zijn in Google Play Movies zijn; Life of Pi, Bad Boys II, Fast & Furious 6, Inception en nog tal van andere bekende films.

Google Play Movies

Niet alle films zijn te huren, zo is Fast & Furious 6 alleen te koop voor 13,99 euro in SD-kwaliteit, en 16,99 euro in HD-kwaliteit. Gedownloade films kunnen zowel met als zonder actieve dataverbinding bekeken worden. Zo neem je de films gemakkelijk mee op vakantie of voor onderweg. Films kunnen aangeschaft worden via de webversie van de Play Store, of via de Play Store op de smartphone.

Een compleet overzicht van films kan gevonden worden in de speciale Google Play Movies applicatie die nu ook te downloaden is in Nederland. Google Play Movies is zoals gezegd per direct beschikbaar in Nederland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel