IFTTT lanceert uitgebreide applicatie voor Android

IFTTT heeft haar Android-applicatie uitgebracht. De applicatie is vanaf nu in de Play Store te vinden, nadat begin van de maand de beta-test begon met de Android-app van IFTTT. IFTTT staat voor ‘if this, then that’. Wanneer een bepaalde actie plaatsvindt, voer dan de volgende handeling uit. Met IFTTT kunnen talloze taken gekoppeld worden aan een bepaalde actie.

IFTTT is al langere tijd te gebruiken op Apple iOS en via de website van IFTTT. Met IFTTT kunnen taken geautomatiseerd worden. Je kan bijvoorbeeld een foto die je hebt geplaatst op Instagram, automatisch opslaan in je Dropbox, of als je je Facebook avatar verandert, die dan ook op Twitter aanpast. Het zijn slechts enkele voordelen die het digitale leven net wat makkelijker maken. En nu, is IFTTT er ook voor Android.

IFTTT instagram
Foto: TechCrunch

Met IFTTT kunnen tal van webdiensten (zoals Facebook, Dropbox, YouTube, Instagram, Flickr, Gmail, Twitter, Evernote etc.) gekoppeld worden aan elkaar, en zo een bepaalde handeling uitvoeren. Bij IFTTT zorgt een zogenoemde trigger dat een bepaalde actie wordt uitgevoerd; wat samen een ‘recipe’ wordt genoemd. Een recept is een handeling die al bestaat, en daarvan zijn er al honderden van te vinden. Ideaal!

IFTTT heeft na maanden vertraging dan nu een Android applicatie uitgebracht en is vanaf nu te vinden in de Play Store. De Android-app van IFTTT gaat verder dan de iOS-versie. Het voordeel van het Android besturingssysteem, is dat het (bijvoorbeeld voor ontwikkelaars) veel toegankelijker is om dingen aan te passen. IFTTT profiteert hiervan met de Android applicatie.

ifttt example android

Er kan bijvoorbeeld een SMS naar je partner gestuurd worden, als je vertrekt vanaf je werk. Ook kunnen foto’s die je plaatst op Instagram of 500px, als wallpaper ingesteld worden op je telefoon; allemaal automatisch. Gemiste oproepen kunnen als notitie worden opgeslagen in Evernote, en screenshots die je maakt op je smartphone, kunnen automatisch naar jezelf gemaild worden. Het zijn enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die er nu al beschikbaar zijn voor Android. IFTTT geeft aan dat het door de openheid van Google Android, in de toekomst al een groot aanbod zal hebben van recepten voor Android.

IFFT is vanaf nu gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel