Google Play Store gebruiksvriendelijker na update

De Play Store krijgt een update die de gebruiksvriendelijkheid omhoog schroeft. De uitrol van de update voor de applicatiewinkel is inmiddels begonnen. DroidApp laat je alvast de nieuwe functies zien.

De update komt de gebruiksvriendelijkheid van de Play Store ten goede, dit meldt AndroidPolice. Nog niet geïnstalleerde applicaties kunnen geselecteerd worden, en tegelijkertijd op het toestel gezet worden. Het gaat hier specifiek om installeren, niet om verwijderen.

20140314-085027.jpg

Verder kan nu ingesteld worden wanneer gevraagd moet worden om een wachtwoord. Dit kan altijd gevraagd worden, elke 30 minuten, of helemaal uitgeschakeld worden. Wanneer de gebruiker een in-app aankoop wilt doen, worden nu bij dit soort aankopen de permissies aangegeven waar de app toegang tot wil hebben. Bij een toepassing was tot nu toe bij een hoog aantal Google +1-tje het aantal plusjes naar boven afgerond. In de nieuwe versie van de Play Store wordt het exacte aantal plusjes getoond.

20140314-085313.jpg

Bij het verwijderen van een applicatie, via ‘mijn applicaties’ in de Play Store, kwam je na het verwijderen altijd weer bovenaan in de lijst uit. De update heeft dit irritatiefactortje opgelost en onthoudt de positie van waar je op dat moment was.

Voortaan kan elke gebruiker in de nieuwe versie van de Play Store zoeken naar de nieuwste versie van de Play Store. Bij instellingen kan geklikt worden op de buildversie, waarna gecontroleerd wordt op eventuele nieuwe updates.

De opties instellingen en help, zijn nu verplaatst naar het uitschuifbare menu. Op deze manier heb je dus alle functies in een overzicht.
De uitrol van de update is gestart, maar het kan nog even duren totdat de update op je toestel te vinden is. Je hoeft hiervoor overigens niks te doen, de nieuwe versie van de Play Store wordt automatisch over de oude versie geïnstalleerd.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel