Google lanceert mobiele webversie van Google Play Store

Google heeft na jaren een mobiele webversie uitgebracht van de Google Play Store. Eerder was alleen de desktop-versie beschikbaar. De mobiele versie van Google Play is zelfs uitgebreider dan de eigen Android-toepassing.

Google heeft vannacht de mobiele webversie van de applicatiewinkel Play Store uitgebracht. De mobiele webversie heeft daarnaast een extra functie tegenover de Android-toepassing van de Play Store. De mobiele versie biedt namelijk de mogelijkheid tot het aanschaffen van hardware, zoals de Google Nexus 5.

 Google Play Store mobielGoogle Play Store mobiel

Of de mobiele website van Google Play veel gebruikt zal worden is nog maar de vraag. Persoonlijk is het vooral handig als je in een Twitter-app (zoals Plume) gebruik maakt van een interne browser, en daarbij een link opent die leidt naar de Google Play Store.

Google Play Store mobiel Google Play Store mobiel

De voor de mobiele telefoon geoptimaliseerde website beschikt over het zogenoemde hamburger-uitschuifmenu. Vanuit de mobiele website kunnen ook games en applicaties geïnstalleerd worden op het toestel en kunnen apps beoordeeld worden. Verder kunnen je huidige apparaten beheerd worden.

De mobiele website van de Google Play Store is voor iedereen vanaf nu te bekijken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel