Google rolt nieuwe, strakke vormgeving uit voor zoeken naar apps

Google heeft de vormgeving van de interface met zoekresultaten voor apps vernieuwd. Als je nu zoekt naar apps krijg je een kleurrijk en strak overzicht van de applicaties die voldoen aan je zoekterm. De wat ‘saaie’ lijstweergave is hiermee verleden tijd. De nieuwe vormgeving komt beschikbaar via de mobiele website en via Google Now. Wij laten je de nieuwe vormgeving alvast zien.

Zoeken naar apps

Wie op Google zoekt naar apps krijgt vanaf nu een compleet vernieuwd overzicht van de zoekresultaten, als je dit tenminste doet via je smartphone. Google rolt vanaf nu een vernieuwde lay-out uit van de resultaten die de apps laten zien. Als je via Google Now of de mobiele website van Google zoekt naar bijvoorbeeld ‘camera apps’ of ‘fitness apps’ krijg je de relevante applicaties te zien in kleurrijke blokken. Ook hebben we succes als we zoeken op ‘nieuws apps’ of ‘weer apps‘.

De lijstweergave waarin de apps tot voor kort getoond werden, is vervangen door dit kleurrijke geheel. In de browser kan je vervolgens het overzicht met de apps uitklappen zodat je nog meer apps te zien krijgt. Wanneer je een app aantikt die al geïnstalleerd is op je smartphone, dan kan je die direct openen vanuit de zoekopdracht. Als je een app aantikt die nog niet op het toestel staat, word je doorgestuurd naar de Google Play Store.

In bovenstaande video zie je de werking van het vernieuwde overzicht met apps. Wat vind jij van de vernieuwde lay-out?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel