Android N krijgt definitieve naam: Android Nougat

Tijdens Google I/O maakte Google bekend dat iedereen een naam mocht indienen voor de nieuw Android-versie. De nieuwste versie van Android ging tot vandaag door het leven als ‘Android N’ en nu is eindelijk de definitieve naam bekend gemaakt: Android Nougat zal Marshmallow opvolgen.

Android Nougat

Google heeft zojuist de naam van de nieuwste Android-versie bekend gemaakt. Voortaan spreken we niet meer over Android N, maar over Android Nougat. Android Nougat is de opvolger van Android Marshmallow en de laatste tijd gingen er veel verschillende berichten rond over wat de nieuwe naam zou worden.

En Nutella dan?

Nutella werd erg vaak genoemd als mogelijke kandidaat. Eerder koos Google ook al een zoete merknaam als naam voor het besturingssysteem; Android 4.4 KitKat. De kans dat Nutella het ook echt zou worden, leek groot, maar niet geheel voor de hand liggend. Dit omdat het hier ook gaat om een merknaam en Google hiervoor een overeenkomst zou moeten bereiken met de fabrikant voor het gebruik van de naam van de chocoladepasta.

Android Nougat

Kanshebbers

Op de redactie zijn we niet verbaasd dat het ‘Nougat’ is geworden. Persoonlijk had ik deze naam al verwacht voor de opvolger van Marshmallow. Toch kwamen er veel namen langs. Nectarine, Noodles, Nachos, Neapolitan en vele andere namen kwamen voorbij. Google maakte tijdens Google I/O bekend dat het publiek hun suggesties mochten indienen voor de nieuwe naam.

Versienummer

Of Android Nougat versienummer 7.0 of 6.1 meekrijgt is nog even afwachten. Eerder ontdekte DroidApp aanwijzingen in het ontwikkelprogramma van Android dat het mogelijk Android 6.1 Nougat zal gaan worden, maar Google heeft hierover nog niks losgelaten.

Developer Preview

Van Android N/Android Nougat zijn in de afgelopen tijd verschillende beta-versies, zogenoemde Developer Preview versies uitgebracht. Hiermee kunnen de echte tweakers en ontwikkelaars aan de slag om hun app te testen voor de nieuwste Android-versie. Wil je een overzicht van alle nieuwe functies? Lees dan de Android N showcase.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel