Android beveiligingsupdate juni 2016 dicht zes kritieke lekken

Google heeft haar beveiligingsupdate voor Android van juni 2016 online gezet. De update is meteen beschikbaar voor Google Nexus-apparaten en het is aangeraden om de beveiligingsupdate direct te installeren. De juni 2016 update dicht zes kritieke lekken en nog een reeks aan lekken met een hoog risico.

Android beveiligingsupdate juni 2016

In deze beveiligingsupdate worden twee patches meegeleverd die het onmogelijk moeten maken op afstand code uit te voeren. Een kwaadwillende gebruiker zou via de mediaserver of de webm library (libwebm) code uit kunnen voeren. Daarnaast heeft Google tal van lekken gedicht in de Qualcomm drivers die de verregaande toegang gaven tot het besturingssysteem.

De update telt patches voor vier problemen met een gemiddeld risico, 11 met een hoog risico en zes met een kritiek risico. Ben je in het bezit van een Nexus device dan kun je de update handmatig installeren met de Factory Images. Bij het gebruiken van de Factory Images raak je wel gegevens kwijt op je device, wil je dit niet dan zou je de OTA images kunnen gebruiken. Ook is het mogelijk om te wachten totdat je toestel de update automatisch krijgt.

De beveiligingsupdate juni 2016 is te herkennen aan versienummer MOB30M voor de Nexus 7, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 en Nexus Player. Het versienummer voor de Nexus 5X en Nexus 6P is MTC19V en ben je in het bezit van een Pixel C dan zoek je naar versienummer MXC89H.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel