Android beveiligingsupdate december 2017 beschikbaar: 47 kwetsbaarheden opgelost

Google heeft de laatste security-patch voor 2017 uitgebracht. Met Android beveiligingsupdate december 2017 worden 47 kwetsbaarheden opgelost. De update is vanaf nu beschikbaar voor bepaalde toestellen en binnenkort zullen andere fabrikanten de update uitrollen.

Android beveiligingsupdate december 2017

Aan het begin van iedere maand brengt Google een nieuwe beveiligingsupdate uit voor Android. Voor bijvoorbeeld de Pixel- en Nexus-toestellen komt de update als eerst beschikbaar. Fabrikanten kunnen vanaf nu ook aan de slag met het optimaliseren van de update voor hun eigen toestellen. Echter is het nog maar de vraag of iedere fabrikant daar serieus aandacht aan gaat besteden, zo schreven we in onze opinie over het updatebeleid.

Met beveiligingsupdate december 2017 worden 47 kwetsbaarheden opgelost. Niet alle kwetsbaarheden zijn voor alle toestellen. Zo zijn er een aantal specifieke fixes voor bijvoorbeeld toestellen met Qualcomm, MediaTek of NVIDIA componenten. Tevens voegt ook iedere fabrikant nog model-specifieke fixes toe. De update is onderverdeeld in twee patches; één van 1 december 2017 en één patch van 5 december 2017.

Mocht je zelf aan de slag willen, dan kun je via Google zelf de Factory Images en OTA Images downloaden, die komen vanaf vandaag beschikbaar. Het gebruik hiervan is op eigen risico. Google rolt de update als eerst zelf uit voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel