De 10 beste apps van november 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

De OnePlus 5T, updates naar Oreo, opvallend nieuws over fabrikanten en zelfs Google die gegevens verzamelen en nog veel meer. We kijken op de eerste dag van de nieuwe maand terug op de 10 beste apps en het belangrijkste nieuws van november 2017. Wat heb je de afgelopen maand gemist?

Android in november 2017

Eindelijk begonnen fabrikanten met het uitrollen van Android 8.0 Oreo voor verschillende toestellen. We zien dit voor de OnePlus 3(T), de Nokia 8, nog eens drie Xperia-toestellen van Sony en de HTC U11. Daarnaast kwam Google negatief in het nieuws omdat het zonder toestemming de locatie volgde van gebruikers en ook Wiko verzamelt gegevens. Motorola bracht onverwacht Android 7.1.1 Nougat uit voor de Moto X Play uit 2015 en Google Maps kreeg wachttijden voor restaurants, nieuwe badges en nieuwe icoontjes met duidelijkere kleuren.

In Nederland kunnen we ook nieuwe smartphones in de winkels zien liggen. Vanaf november zijn de Wiko View Prime en View XL uitgebracht in Nederland, net als de HTC U11 Life (met Android One), de Huawei Mate 10 Pro en Huawei Mate 10 Lite.

Deze maand heb ik een uitgebreid artikel gepubliceerd over de gang van zaken rondom het updatebeleid van fabrikanten. Hoe kan het zo zijn dat klanten maar eindeloos op (belangrijke) updates moeten wachten? Dat licht ik toe in mijn opinie-artikel “Beste fabrikant, waar blijft mijn update?”. Tevens hebben we een uitgebreid overzicht gepubliceerd met de verschillende zorgverzekering apps.

In november hebben we verschillende review gepubliceerd:

Er verschenen ook weer nieuwe edities van de vergeten telefoon/smartphone. In de maand november 2017 waren dat; BlackBerry Curve 8520, Alcatel OT 565, Nokia 6600 en LG KG800 Chocolate.


Beste apps van november 2017

Hieronder vind je een selectie met applicaties die we deze maand hebben behandeld. In dit overzicht met beste Android apps van november 2017 vind je deze applicaties in willekeurige volgorde.

Google Files Go

Google Files Go

Google heeft in november haar eigen bestandsbeheerder uitgebracht voor Android. Natuurlijk kon je je bestanden al met verschillende apps beheren, maar Google Files Go heeft een aantal extra functies. Je kunt overbodige bestanden opruimen en zien welke applicaties en bestanden veel ruimte innemen op je telefoon.

Files by Google
Files by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing Pocket Camp

Nintendo bracht deze maand haar vierde game uit voor Android; Animal Crossing: Pocket Camp. Het spel was ooit razend populair voor de Nintendo DS, GameCube en Nintendo 64 en is dus nu voor de smartphone beschikbaar. Veel elementen uit het spel zoals het schudden aan bomen, bezoeken van vrienden en ook Tom Nook zijn in deze versie te vinden. Je woont in een camper in een dorp en kunt zo de verschillende gebieden af, opdrachten uitvoeren en je camper opfleuren.

Animal Crossing: Pocket Camp
Animal Crossing: Pocket Camp
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+

Lawnchair Launcher

Lawnchair Launcher

Een andere app die we deze maand hebben besproken is Lawnchair Launcher. Deze toepassing is een erg uitgebreide launcher die je de interface van je smartphone helemaal naar eigen hand laat zetten. Daarbij vind je verschillende Android Oreo onderdelen uit de Pixel Launcher terug in Lawnchair Launcher. Interessant is dat de ontwikkelaars beloven dat de launcher altijd gratis beschikbaar zal blijven.

Lawnchair 2
Lawnchair 2
Ontwikkelaar: David Sn
Prijs: Gratis

Net Analyzer

Net Analyzer draadloze netwerken

Degenen die graag alle informatie willen over hun netwerk, kunnen aan de slag met de app Net Analyzer. Deze applicatie schotelt uitgebreide informatie voor over je netwerk. Denk aan de keuze voor het beste WiFi-kanaal, het IP-adres en nog veel meer. Er is een handige toolbox aanwezig waarmee verschillende acties uitgevoerd kan worden. Ook kun je uitgebreidere statistieken bekijken over bijvoorbeeld de netwerksnelheid.

Network Analyzer
Network Analyzer
Ontwikkelaar: Jiri Techet
Prijs: Gratis

Hello World

Hello World app

De wallpaper-app Hello World hebben we deze maand behandeld en gaat verder waar andere wallpaper-apps stoppen. In de Hello World app vind je namelijk een verscheidenheid aan mooie, strakke achtergronden voor je smartphone in hoge kwaliteit. Bij iedere achtergrond vind je informatie over het land, het gebied, de plaats of stad met informatie over bijvoorbeeld het klimaat, actuele tijd en details.

Hello World - Travel discovery & Travel Wallpapers
Hello World - Travel discovery & Travel Wallpapers

Letterboxd

Letterboxd app

Voor de filmliefhebber is er de mooie app ‘Letterboxd’. Deze applicatie verzamelt veel informatie over films en geeft je een samenvatting, het plot, de cast en reviews. Daarbij kun je ook zien welke films er momenteel populair zijn en kun je terecht bij de lijstjes zodat je wellicht een passende film kunt kiezen uit de verschillende genres. Je kunt ook zelf lijstjes aanmaken.

Letterboxd
Letterboxd
Ontwikkelaar: Letterboxd Limited
Prijs: Gratis+

Kompas

Kompas app

De Kompas app die we deze maand hebben besproken is een erg nuttige applicatie. Zoals de naam van de app al aangeeft vind je in de app een kompas, maar daarbij zijn er extra nuttige functies. Zo kun je een bestemming instellen op basis van coördinaten en zijn er verschillende themakleuren beschikbaar.

Compass
Compass
Ontwikkelaar: Fulmine Software
Prijs: Gratis

Survival Manual

Survival Manual

Een andere nuttige app is Survival Manual. Met deze gratis app heb je flink wat naslagwerk met onderwerpen en categorieën die van pas kunnen zijn bij het survivallen. Je vindt bijvoorbeeld tips over hoe je het beste vuur kunt maken, hoe je het best een schuilplaats kunt bouwen en wat giftige planten en dieren zijn. De informatie in de app is uiteraard ook offline beschikbaar, handig voor de avonturier!

Offline Survival Manual
Offline Survival Manual
Ontwikkelaar: ligi
Prijs: Gratis

SwiftKey Keyboard

SwiftKey foto thema

Toetsenbord-app SwiftKey kreeg in november een erg prettige update. Vanaf nu is het met SwiftKey mogelijk om een achtergrond voor je toetsenbord in te stellen. Denk aan een foto van je familie of een mooie foto van de vakantie. Je kunt hierbij ook de transparantie afstellen zodat je nog wel de toetsen goed kunt zien tijdens het typen. Handig en tof tegelijk.

Microsoft SwiftKey Keyboard
Microsoft SwiftKey Keyboard
Ontwikkelaar: SwiftKey
Prijs: Gratis

Doro toetsenbord

Doro toetsenbord

We blijven nog even bij toetsenbord-apps. De Zweedse fabrikant Doro heeft voor Android de Doro toetsenbord app uitgebracht. Dit keyboard is geoptimaliseerd voor de oudere gebruiker die geholpen wordt met grotere toetsen die door kleuren duidelijk zijn te herkennen. Daarbij wordt bij tekstsuggestie de volgende letter voorgesteld op een handige manier. Het toetsenbord is bijvoorbeeld ook op de senioren-smartphone te vinden; de Doro 8040.

Doro-toetsenbord
Doro-toetsenbord
Ontwikkelaar: Doro AB
Prijs: Gratis

Mocht je niets willen missen van al het nieuws rondom smartphones en Android? Dan mag de DroidApp app niet ontbreken op je smartphone of tablet. Je kunt de DroidApp App gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Daarbij is de applicatie volledig vrij van advertenties.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel