Animal Crossing: Pocket Camp van Nintendo nu beschikbaar voor Android

Nintendo heeft haar nieuwste game uitgebracht voor de mobiele platformen Android en iOS. Vanaf nu kun je het populaire Animal Crossing: Pocket Camp op je smartphone spelen. De insteek zoals we die kennen van het toffe spel zien we ook terug in de mobiele versie.

Animal Crossing: Pocket Camp

De game Animal Crossing: Pocket Camp is vandaag uitgebracht door Nintendo. Over het spel gingen al sinds april 2016 berichten rond. Het spel werd vorige maand aangekondigd voor Android (en Apple iOS). Animal Crossing verscheen als verschillende titels waarbij het spel onder andere op de Nintendo 64, GameCube en Nintendo DS erg populair was.

Bells

In de mobiele versie woon je in een camper in een klein dorpje. Deze kun je zelf vormgeven en stijlen. In hetzelfde dorpje wonen ook je vrienden en er zijn verschillende gebieden. Denk aan een steengroeve of een eiland. Net als in de andere Animal Crossing titels heb je de ‘Bells’, wat de munteenheid in het spel is. Wat overigens interessant is, is dat het spel volledig gratis is, hoewel je tegen betaling eventueel zaken kunt versnellen. Echter kun je tijdens het wachten gewoon andere dingen doen. Je kunt taken uitvoeren om decoratiemateriaal te verdienen. Deze kun je gebruiken voor je meubels en dergelijke.

Door aan bomen te schudden kunnen er Bells verdiend worden. Ook kun je insecten verkopen die je hebt gevangen, vissen en kun je langsgaan bij je vrienden en hen helpen en spullen ruilen. Degenen die in het verleden Animal Crossing hebben gespeeld, zullen het personage Tom Nook herkennen, die is namelijk ook in Animal Crossing: Pocket Camp te vinden.

Starten van de game

Bij het starten van het spel kun je inloggen met je Nintendo-account. Hierdoor wordt er steeds een back-up gemaakt en kun je eventueel verdergaan op een ander toestel. Daarna wordt de nieuwste game-versie gedownload als update, krijg je een korte uitleg en kan je beginnen met spelen. Wel kregen we hier tot drie keer toe een foutmelding voor de verbinding (code 802-5808). Een aantal keer opnieuw proberen bood voor ons uitkomst.

Downloaden

Uit ervaring weet ik dat het spel verslavend kan werken. Ik ben dan ook benieuwd of Animal Crossing: Pocket Camp net zo verslavend wordt als de versie van de Nintendo DS. Je kunt de game via onderstaande button uit de Google Play Store downloaden.

Animal Crossing: Pocket Camp
Animal Crossing: Pocket Camp
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel