Animal Crossing: Pocket Camp komt in november naar Android: een toffe game

Op bijvoorbeeld de Nintendo DS en Nintendo 64 was het spel razend populair en nu komt Animal Crossing in aangepaste vorm naar Android. Nintendo heeft bekend gemaakt dat het consolespel de naam Animal Crossing: Pocket Camp krijgt.

Animal Crossing: Pocket Camp voor Android

De game Animal Crossing komt naar Android. Al langere tijd gaan berichten hierover, maar het bleef onduidelijk wanneer we de game van Nintendo op het mobiele platform konden verwachten. Het spel werd jaren geleden al uitgebracht voor bijvoorbeeld de Nintendo DS, maar ook de GameCube en Nintendo 64.

Animal Crossing: Pocket Camp is de mobiele versie van Animal Crossing en komt in november op de markt. Het principe is vergelijkbaar met de eerdere versies. In Pocket Camp kampeer je in een dorpje, waar ook je vrienden kamperen. Je verblijft in een camper die je zelf kunt stijlen. Het speelveld bestaat uit verschillende gebieden zoals een eiland en een steengroeve, die je kunt bezoeken.

Animal crossing Pocket Camp camper

Bells

Door in het spel taken uit te voeren kun je decoratiemateriaal verdienen. Deze kun je vervolgens weer gebruiken om zelf meubels en dergelijke te bouwen. Je vindt in het spel ook de bekende ‘Bells’. Dit is de virtuele munteenheid in het spel en hiermee kun je dingen aanschaffen zoals meubels en decoraties.

Verschillende kenmerken uit de bekende versies van Animal Crossing zijn te vinden in het spel. Je kunt Bells verdienen door aan bomen te schudden, gevangen insecten te verkopen en dieren te helpen. Daarnaast is het tof om te zien dat ook het bekende karakter Tom Nook terug zal komen in Animal Crossing: Pocket Camp. Bovenstaande video geeft een korte impressie, in onderstaande video zie je een nauwkeurige uitleg en impressie van het spel met alle elementen.

Prijs en beschikbaarheid

Het spel zal gratis beschikbaar komen, maar je kunt wel gebruik maken van in-app aankopen. Met zogenoemde Leaf Tickets kun je bijvoorbeeld de bouw van bepaalde onderdelen versnellen. Echter kun je deze kaarten ook verdienen door missies te doen, dus je hoeft niet per definitie je portemonnee te trekken.

De Android-game van Animal Crossing zal ook een sociale insteek krijgen. Je kunt bijvoorbeeld vrienden toevoegen door hun gebruikersnaam in te voeren. Je kunt hun marktplaats bekijken en ook natuurlijk hun camper bezoeken. De game zal eind november uitgebracht worden, ik kan in ieder geval niet wachten ;-).

Direct weten wanneer de game beschikbaar is? Dan hou je natuurlijk DroidApp in de gaten. Je kunt ook via onderstaande button alvast je vooraf registreren voor het spel.

Animal Crossing: Pocket Camp
Animal Crossing: Pocket Camp
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel