Nintendo brengt ‘Animal Crossing’ en ‘Fire Emblem’ naar Android

Nintendo staat bekend om verschillende grote titels die voor de verschillende spelcomputers zijn uitgebracht. Nu is bekend gemaakt dat verschillende titels uitgebracht zullen worden voor smartphones en tablets. Na Miitomo zullen onder andere Fire Emblem en Animal Crossing uitgebracht worden voor Android.

Nintendo games voor Android

Nintendo heeft onlangs haar eerste game uitgebracht voor Android; Miitomo. Volgens Nintendo hebben er al 10 miljoen mensen zich geregistreerd voor de game, het is wel de vraag hoeveel er daadwerkelijk als actieve gebruiker deelnemen aan Miitomo.

Het bedrijf is echter nog niet klaar na Miitomo, want eerder werd al bekend dat er meer toepassingen zouden worden uitgebracht voor mobiele apparaten. Nu heeft Nintendo bekend gemaakt dat twee bekende games dit jaar uitgebracht zullen worden voor Android en iOS.

Fire Emblem

Het gaat om Fire Emblem en Animal Crossing. Er zijn nog geen berichten naar buiten gebracht over een eventuele komst van Mario Bros naar de smartphone. Fire Emblem is een strategie-spel waarin je met een eigen leger je tegenstanders met bepaalde tactieken uit moet schakelen.

Nintendo Animal Crossing

Animal Crossing

Animal Crossing was jarenlang een populaire game op onder andere de Nintendo DS. Animal Crossing laat je burgemeester zijn van een stad. In je stad heb je verschillende huizen met verschillende dieren als inwoners. Je kunt dingen verzamelen, klusjes uitvoeren en je vermaken met vissen, fossielen opgraven en praten met je buren. Daarbij past Animal Crossing zich aan, aan het moment van de dag. Zo zal er in de winter sneeuw liggen en op zomerse avonden langer licht blijven.

Beide games zullen door Nintendo dit najaar uitgebracht worden. Of de games gratis beschikbaar komen, is niet bekend. Het is ook goed mogelijk dat er gebruik gemaakt zal worden van in-app aankopen om extra functies te krijgen in een game.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel