Seniorenmerk Doro brengt toetsenbord voor senioren uit in Play Store

De Zweedse fabrikant Doro is bekend van de smartphones en telefoons voor ouderen. Speciaal voor ouderen is nu het Doro toetsenbord uitgebracht in de Google Play Store. Deze moet het typen van berichten nog prettiger maken.

Doro toetsenbord

Op de smartphones van Doro is het Doro Toetsenbord te vinden. Deze applicatie vervangt het standaard Android-toetsenbord en is voorzien van een duidelijke vormgeving en simpele bediening. DroidApp kwam de applicatie nu tegen in de Play Store; de fabrikant heeft hem namelijk voor andere Android-toestellen ook geschikt gemaakt.

Eenvoudiger en prettiger

Volgens Doro moet het typen van een bericht makkelijker gemaakt worden op deze manier. Zo is er meer ruimte tussen de verschillende toetsen en kun je gebruik maken van tekstvoorspelling. De letters op de toetsen zijn groter en de app kan potentiële letters tijdens het typen oplichten met een groene kleur. De Doro Toetsenbord app is verder voorzien van spraakinvoer en kan trillen tijdens het typen, zodat je weet dat je een toets hebt aangeraakt.

Thema

Tot slot is het toetsenbord te gebruiken in 6 verschillende stijlen. Er is een zwart-wit, wit-zwart, blauw-geel en geel-blauw thema, en je kunt kiezen uit de bekende Material Lite en Material Dark designs. Bij het installeren maakt de gebruiker stap voor stap kennis met de applicatie, perfect dus voor de oudere smartphone-gebruiker. De applicatie is onder andere terug te vinden op de meest recente senioren-smartphone van het bedrijf; de Doro 8040.

De applicatie werkt op Android 5.0 Lollipop en hoger, dus ook op Marshmallow en Nougat. Je kunt de app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Doro-toetsenbord
Doro-toetsenbord
Ontwikkelaar: Doro AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel