Doro 8031: senioren-smartphone met 4G onthuld op MWC

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft de Zweedse fabrikant van seniorentelefoons, de Doro 8031 aangekondigd. Met de Doro 8031 wil de fabrikant een eenvoudige, maar toch degelijke senioren-smartphone op de markt brengen. Wat heeft de Doro 8031 allemaal te bieden?

Doro 8031

In Barcelona heeft Doro, de telecomfabrikant uit Zweden, de Doro 8031 gepresenteerd. Deze uitgebreide, maar toch eenvoudige seniorentelefoon draait op een voor ouderen geoptimaliseerde versie van het Android-besturingssysteem en is de tweede smartphone van Doro die overweg kan met 4G, eerder werd de Doro Liberto 825 al uitgebracht.

Doro 8031

Opvallend aan de interface van de Doro 8031 is dat de interface helemaal aangepast is voor de oudere doelgroep. In plaats van pictogrammen worden er werkwoorden gebruikt, zo laat Doro weten. Bij iedere stap die je wilt uitvoeren op de smartphone, krijg je een logische stap-voor-stap ondersteuning zodat het toestel erg eenvoudig is te bedienen. Doro geeft hierover de volgende uitleg;

Dit door middel van de werkwoorden ‘Bellen’, ‘Bekijken’ of ‘Verzenden’, gevolgd door de vraag ‘Wie’ of ‘Wat’. In feite denkt de telefoon net zoals de gebruiker, zodat men het apparaat met meer gemak en flexibiliteit kan gebruiken, om zo de gewenste resultaten te bereiken – zonder de eigen stijl of vrijheid te verliezen.

De Doro 8031 moet gebruikers helpen met het juist instellen van de telefoon, zodat het dagelijks gebruik van de smartphone veel gemakkelijker wordt gemaakt. Doro introduceert met de 8031 ook een ingebouwde coaching tool die gebruikers meer vertrouwen moet geven met veel steun en aanmoediging.

Volgens eigen onderzoek van de Zweedse fabrikant blijft de vraag naar smartphones door 65-plussers jaarlijks gestaag 11 procent stijgen. Circa 40 procent van de senioren is momenteel in het bezit van een smartphone. Dit aantal zal in de komende tijd alleen nog maar stijgen, omdat 60 procent van de ouderen aangeeft dat bij de aanschaf van een volgende telefoon dit een smartphone zal zijn.

Doro 8031

Mogelijkheden

De Doro 8031 heeft een 4,5 inch display met touchscreen. Daarnaast is er WiFi aanwezig op het toestel en draait de 8031 op Android 5.1 Lollipop met de eigen interface van Doro. Het 8GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Je kunt foto’s maken met de 5 megapixel camera die ook nog opties in huis heeft zoals autofocus en het opnemen van video’s in 720p HD. In geval van nood bevindt zich een alarm-knop aan de achterzijde van de smartphone. Hiermee wordt een contact gealarmeerd die ingesteld is.D ankzij het luide volume is de telefoon goed te horen wanneer er gebeld wordt of er een melding gegeven wordt. De Doro 8031 kan overweg met gehoorapparaten T4/M4 (3G), T4, M3 (2G).

Het toestel zal uitgebracht worden in drie kleurencombinaties; zwart-steel, wit-zilver en champagne-mocca. Vanaf april is het toestel verkrijgbaar voor 189 euro. Bekijk alle specificaties via onderstaande button op de speciale Doro 8031 smartphone-pagina.

De Doro 8031 is te koop bij Bol.com

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel