Doro Liberto 825: uitgebreide senioren-telefoon met Android

Op de elektronicabeurs IFA in Berlijn heeft de Zweedse fabrikant Doro een nieuwe senioren-smartphone aangekondigd; de Doro Liberto 825. Dit toestel mag dan wel voor de oudere doelgroep zijn, het toestel komt niks tekort als we het hebben over specificaties en mogelijkheden.

Doro Liberto 825

Doro, de Zweedse fabrikant van smartphones voor senioren, heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe smartphone voor ouderen aangekondigd. Het gaat om de Doro Liberto 825 die de vorig jaar uitgebrachte Doro Liberto 820 zal opvolgen. Steeds meer ouderen willen ook aan de smartphone, waar Doro nu slim op inspeelt met een 4G-smartphone.

Doro Liberto 825

Aan de voorkant is het 5,0 inch display te vinden met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. Onder het beeldscherm bevinden zich drie sneltoetsen waarmee de herkenbare taken uit Android uitgevoerd kunnen worden. Aan de achterkant is een alarmknop te vinden die in geval van nood ingedrukt kan worden. Vervolgens zal een voorgeprogrammeerd nummer automatisch gebeld worden.

Doro Liberto 825

Op het gebied van mogelijkheden kom je met de Doro Liberto 825 niks tekort. Foto’s kan je schieten met de 8 megapixel camera, waarbij ook een LED-flitser aanwezig is. Opvallend aan de Liberto 825 is dat er gewoon gesurfd kan worden op het internet dankzij de WiFi en 4G-verbinding. Doro voorziet de Doro Liberto 825 van de meest recente versie van Android; Android 5.1 Lollipop. Doro heeft met een eigen interface wel de vormgeving en bediening van het toestel aangepast, zodat het prettig in gebruik is.

Doro Liberto 825

De Doro Liberto 825 heeft nog meer aan boord. Een zaklamp, FM-radio, rekenmachine, GPS en een mogelijkheid om een geheugenkaart te plaatsen is allemaal aanwezig. Daarbij wordt het toestel van voldoende energie voorzien dankzij de 2000 mAh accu. Opvallend is ook de krachtige processor die de taken razendsnel uitvoert, namelijk een 1.2GHz quad-core processor. Mocht je je kleinkinderen nou een selfie willen sturen, dan kan dat met de vijf megapixel camera aan de voorzijde. Via de Play Store kan je gewoon apps als WhatsApp downloaden.

Nederland

De Doro Liberto 825 zal vanaf dit najaar naar Nederland komen. De prijs is nog niet voor Nederland bekend gemaakt. In Duitsland zal het toestel 285,00 euro gaan kosten. Er is keuze uit twee kleuren; wit en zwart.

via GSM Helpdesk

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel