Wiko kondigt vijf kleurrijke, betaalbare smartphones aan

Wiko gaat vandaag vijf kleurrijke smartphones onthullen tijdens de IFA in Berlijn. Hieronder vallen onder andere de voordelige Wiko Lenny 2 en de Wiko Selfy 4G. Met de laatst genoemde maak je voortaan de mooiste selfies. Daarnaast worden de Wiko Rainbow Jam (4G), Wiko Rainbow Up en Wiko Sunset 2 toegevoegd aan het portfolio. We zetten alle interessante details voor je op een rij.

Wiko

Voorafgaand aan de IFA in Berlijn hebben we al een groot aantal nieuwe smartphones gezien. Vandaag gaat de Franse fabrikant Wiko vijf nieuwe toestellen onthullen. Wiko staat bekend om smartphones met een lage prijs en toch interessante specificaties. We zetten de details van de toestellen nu alvast voor je op een rijtje.

Wiko Lenny 2

Wiko Lenny 2

Een van de voordeligste nieuwe smartphones van Wiko is de Wiko Lenny 2, die een adviesprijs krijgt van €79,99. Het toestel komt in vijf verschillende kleuren op de markt; blauw, rood, turquoise (bleen), wit en zwart. Het toestel is voorzien van een 5,0 inch beeldscherm met een resolutie van 854 x 480 pixels. De Wiko Lenny 2 is uitgerust met een 1.3GHz quad-core processor, Android 5.1 Lollipop, 4GB intern geheugen, 768MB RAM-geheugen en de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een geheugenkaart.

Wiko Lenny 2

Wiko heeft de Wiko Lenny 2 voorzien van Dual-SIM ondersteuning, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorkant van het toestel. Daarnaast is er ondersteuning voor zowel 2G als 3G en is er een batterij met een capaciteit van 1800mAh.

Wiko Lenny 2

De Wiko Lenny 2 zal deze maand nog uitgebracht worden in Nederland. Je kan de Wiko Lenny 2 alvast pre-orderen bij Typhone.

Wiko Selfy 4G

Wiko Selfy 4G

Met de Wiko Selfy 4G begeeft Wiko zich met een interessante smartphone in het midden-segment. De Wiko Selfy 4G is voorzien van een 4,8 inch AMOLED-display met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. Onder de motorkap van de Wiko Selfy 4G is een 1GHz quad-core processor te vinden, een 2300mAh accu, 8GB intern geheugen en 1GB werkgeheugen. Het interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 64GB.

Wiko Selfy 4G

De Wiko Selfy 4G draait op Android 5.1 Lollipop en heeft aan de achterzijde een 8 megapixel camera. Waar het allemaal om gaat bij de Selfy 4G is natuurlijk de front-camera. Deze telt eveneens 8 megapixels en er is een speciale flitser aan de voorkant voor het maken van de beste selfies, ook in omgevingen met minder licht.

Wiko laat weten dat de prijs van de Wiko Selfy 4G op 199,99 euro komt te liggen. Wanneer we de Wiko Selfy 4G precies kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wanneer dit bekend wordt gemaakt, zullen we dit artikel updaten.

Wiko Rainbow Jam (4G)

Wiko komt ook met twee varianten van de Wiko Rainbow Jam. Zowel een 3G- als een 4G-versie zijn toegevoegd aan het portfolio van de Franse fabrikant. De toestellen draaien op Android 5.1 Lollipop en hebben 1GB werkgeheugen en 8GB intern geheugen, wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. Beide toestellen hebben een 5,0 inch IPS-HD display met een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Wiko Rainbow Jam

De Wiko Rainbow Jam heeft een 1.3GHz quad-core processor en een 2000 mAh accu. De Rainbow Jam 4G heeft een Snapdragon 210 quad-core processor met 1.1GHz en een 2500 mAh accu. Allebei de Rainbow Jam toestellen laten je foto’s schieten met de 8 megapixel camera en de 5 megapixel front-camera. Tevens hebben ze ondersteuning voor twee simkaarten.

Wiko Rainbow Jam 4G

De prijs van de Wiko Rainbow Jam zal liggen op 99 euro, terwijl de Wiko Rainbow Jam 4G voor ongeveer 130 euro de deur uit zal gaan, zo is de verwachting. Vermoedelijk zal het toestel nog deze maand verkrijgbaar zijn.

Wiko Rainbow Up 4G

De Wiko Rainbow Up 4G is eveneens een kleurrijk toestel. Het toestel beschikt over een 5,0 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Wiko heeft de Rainbow Up 4G voorzien van een 1GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen en 8GB intern geheugen. Mocht je aan het interne geheugen niet voldoende hebben, dan kan je dit uitbreiden met een geheugenkaart.

Wiko Rainbow Up 4G

Het toestel draait op Android 5.1 Lollipop en heeft aan de achterzijde een 8 megapixel camera, met een sensor van Sony. Ook dit toestel is voorzien van dual-sim en beschikt over een accu met een capaciteit van 2800 mAh. De prijs van de Wiko Rainbow Up 4G zal liggen rond de 150 euro en zal binnen enkele weken in de winkels liggen.

Wiko Sunset 2

De Wiko Sunset 2 is een smartphone die voor zestig euro vanaf nu al verkrijgbaar is. Het toestel wordt tijdens de IFA in Berlijn nog een keer onder de aandacht gebracht. De Wiko Sunset 2 is voorzien van een 4-inch beeldscherm, een 1.3GHz dual-core processor en 4GB opslagruimte wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart.

Wiko Sunset 2

Wiko wil met de Sunset 2 een eenvoudige, betaalbare maar toch goede smartphone neerzetten. We vinden verder dual-sim, een 2 megapixel camera en een front-camera met 1.3 megapixels. De Wiko Sunset 2 draait op Android 4.4 KitKat en heeft een 1300 mAh accu aan boord. De Wiko Sunset 2 is vanaf nu verkrijgbaar voor 60 euro bij Typhone en Bol.com.

Lees ook

Reageer op dit artikel