Kodak IM5: eenvoudige, camera-smartphone uitgebracht

Kodak heeft stilletjes de Kodak IM5 in de winkels gelegd. Het toestel kenmerkt zich door de eenvoudige bediening en de focus op camerakwaliteit. Vanaf vandaag is het toestel in Nederland verkrijgbaar.

Kodak IM5

De eenvoudige, nieuwe Android-smartphone van Kodak ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels. Begin januari kondigde de fabrikant, vooral bekend van de camera’s en de fotorolletjes, de Kodak IM5 aan. Kodak richt zich met de IM5 op het midden-segment en heeft het toestel voorzien van een aangepaste, eenvoudige gebruikersinterface. Op deze manier is het toestel interessant als eerste smartphone, of voor senioren die graag een eenvoudige smartphone met een goede camera willen hebben.

Kodak IM5

Aan de voorkant van de Kodak IM5 bevindt zich een 5-inch 720p scherm. Kodak heeft de IM5 aan de achterkant voorzien van een 13 megapixel camera met autofocus en LED-flitser. Voor het maken van ‘selfies’ kan je gebruik maken van de 5 megapixel front-camera. Foto’s kan je direct op het toestel bewerken naar wens en delen met familie en vrienden.

Kodak IM5

Verder draait het toestel op Android 4.4 KitKat en wordt het aangedreven door een 1.7 octa-core processor met een RAM-geheugen (werkgeheugen) van 1GB. Kodak zou eerder hebben aangegeven dat Android 5.0 Lollipop als update wordt uitgebracht naar de Kodak IM5, alleen wanneer dit is, is niet bekend. Het interne geheugen van 8GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 32GB, zodat je lekker door kunt gaan met het maken van foto’s.

Kodak IM5

Het toestel geeft gebruikers de mogelijkheid twee simkaarten te gebruiken. Handig voor op vakantie of voor privé en zakelijk. De Kodak IM5 geeft je toegang tot het 2G en 3G-netwerk en is natuurlijk ook voorzien van GPS. Tevens levert Kodak de IM5 met een 2150 mAh accu.

Kodak IM5 in Nederland

Oorspronkelijk zou Kodak het toestel eind maart al uitbrengen in Europa. Dat is echter een aantal weken later geworden. Voor €279,99 is de Kodak IM5 onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel