HTC Camera en HTC Album werken ook op niet-HTC toestellen

De camera-applicatie HTC Camera en de galerij-app HTC Album, van de Taiwanese fabrikant HTC zijn vanaf nu beschikbaar voor niet-HTC toestellen, zoals de Samsung Galaxy S6. Daarnaast krijg je de fotobewerker HTC Foto-editor erbij.

HTC Camera - S6

HTC apps

HTC plaatst sinds enige tijd de eigen applicaties in de Play Store. Op deze manier kan HTC sneller updates uitrollen voor de systeem-applicaties voor de toestellen van de Taiwanese fabrikant. We hebben ontdekt dat de twee applicaties ‘HTC Camera’ en ‘HTC Album’ (ook bekend als HTC Galerij) ook op andere toestellen hun werk doen.

HTC Camera - S6

HTC Camera & HTC Album

HTC Camera is een camera-applicatie zoals we die vinden op toestellen als de HTC One M8 en de HTC One M9. De galerij-app HTC Album is ook op deze twee toestellen te vinden en laten je de mooiste foto’s zien die je hebt geschoten. Mocht je gehecht zijn aan HTC, maar ben je niet in het bezit van een HTC, dan is het installeren van de twee apps zeker het overwegen waard.

HTC Camera - S6

Tijdens onze tests hebben we geen enkele foutmelding gekregen en werkte de applicaties precies zoals ze ook op een HTC zouden werken. Je kan in de camera bijvoorbeeld kiezen om een selfie, panorama of HDR-foto te maken. Het is helaas (nog) niet mogelijk om een foto in RAW te schieten. HTC bracht gisteren de mogelijkheid om RAW-foto’s te schieten naar de HTC One M9.

HTC Foto-editor

Naast de galerij-app en de camera-app van HTC krijg je ook een fotobewerker erbij. De foto-editor van HTC maakt het optimaliseren, aanpassen of bijwerken van je foto gemakkelijk. Tevens kan je er voor kiezen om patronen over je foto’s te leggen. Allemaal voor niks!

HTC Foto editor

Er is wel een kleine kanttekening aan de manier van installeren van de apps. Je kan de applicaties weliswaar vinden in de Play Store, maar daar krijg je als niet-HTC bezitter te zien dat de apps niet ondersteund worden door je toestel. Je kan daarvoor de APK’s downloaden van beide apps. Je kan hier de HTC Camera APK en hier de HTC Album APK downloaden.

Op welk toestel heb jij de beide apps geïnstalleerd, en werken ze goed?

HTC Camera
HTC Camera
Ontwikkelaar: HTC Corporation
Prijs: Gratis
HTC-galerij
HTC-galerij
Ontwikkelaar: HTC Corporation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel