HTC Galerij uitgebreid met foto-platform ‘DuoShare’ na update

HTC heeft voor de galerij-applicatie een update uitgebracht. Voor de bezitters van de HTC One M8 brengt de update voor HTC Galerij een aantal interessante nieuwe dingen met zich mee. Met de update voor HTC Galerij kan je foto’s delen via de online community DuoShare.

Sinds een tijdje heeft HTC de galerij-applicatie ‘HTC Galerij’ in de Play Store staan. Het voordeel hiervan is dat HTC de systeemapplicatie op een vrij snelle manier kan voorzien van een update. Zojuist heeft HTC een update uitgebracht voor HTC Galerij waarbij er nieuwe functies beschikbaar zijn gekomen voor de bezitters van een HTC One M8.

HTC Gallery Duo ShareHTC galerij duoshare

Zoals bekend is, beschikt de HTC One M8 over een duo-camera. De tweede camera legt extra beeldinformatie vast zoals de diepte in de foto’s. Achteraf kan dit in HTC Galerij aangepast worden zodat er een 3D-effect ontstaat. Daarnaast kan met u-Focus aangepast worden welk onderdeel in de foto scherp moet zijn, en welk element juist niet.

De tweede camera is een van de key-features van de HTC One M8. Het lijkt erop dat HTC hier meer de nadruk op wil leggen, en heeft daarom het platform DuoShare gelanceerd. Met DuoShare kan je je bewerkte foto delen met de rest van de wereld. Je kan alleen foto’s uploaden die je achteraf hebt bewerkt met bijvoorbeeld het uFocus, 3D of achtergrond-effect. Je kan de foto opslaan en vervolgens delen met de rest van de wereld via een eigen gekozen kanaal.

 HTC DUoshare HTC DUoshare

Omdat niet elk apparaat de weergave van een 3D-foto ondersteunt, kan je deze bijvoorbeeld delen als koppeling. Wanneer je hem verzendt als koppeling wordt je doorgestuurd naar het foto-platform DuoShare van HTC. De website lijkt op dit moment nog flink in onderhoud te zijn, want de homepagina ervan is niet bereikbaar. Ook kan je bij je eigen profiel niet eerder geüpload materiaal terugvinden. Wellicht dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat worden.

Bij het uploaden (wij hebben gekozen voor onder andere Gmail) wordt de foto geüpload naar je Google Drive. Vanuit de webversie van de foto kan je vervolgens met een druk op de knop naar je Google Drive, waarna je de foto ook online terug kan vinden in je cloudopslag.

htc-duoshare

Bekijk hier het voorbeeld met Dimension Plus-effect.

De update naar de nieuwe versie van HTC Galerij, inclusief DuoShare, is via onderstaande button te downloaden uit de Google Play Store.

HTC-galerij
HTC-galerij
Ontwikkelaar: HTC Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel