HTC rolt Stagefright-patch update uit voor One M7, One M8 en One M9

HTC is in Nederland begonnen met de uitrol van een beveiligingsupdate voor de One M7, One M8 en de One M9. Met deze update moeten de One-toestellen van HTC minder kwetsbaar zijn voor het zogenoemde Stagefright-lek waarbij in het ergste geval de telefoon onbruikbaar kan worden.

Stagefright patch

HTC is in diverse Europese landen begonnen met het uitrollen van een beveiligingsupdate voor de HTC One M7, HTC One M8 en HTC One M9. Diverse HTC One-gebruikers in Nederland melden aan DroidApp dat de update binnen komt rollen op het toestel. De update heeft alles te maken met het Stagefright-lek in Android waarvoor vrijwel alle Android-toestellen kwetsbaar zijn.

HTC One M8

Update 4.16.401.13

De update voor de HTC One M8 heeft het versienummer 4.16.401.13 en is iets minder dan 60 MB groot. Wel laat de tipgever weten dat na een check met de app Stagefright Dectector, het lek nog niet volledig gedicht is. Dit heeft te maken met dat één specifieke kwetsbaarheid nog met de door Google uitgebrachte patch niet is verholpen, zo schreven we eerder.

De beveiligingsupdate wordt vanaf nu uitgerold en kan via het toestel zelf (OTA) geïnstalleerd worden. Mocht je nog niet een melding hebben ontvangen, dan kan je ook handmatig controleren op een update. Ga hiervoor naar Instellingen > Info > Software-updates. Heb jij de update al binnen op je HTC-toestel? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel