HTC One M9+ zal niet meer terugkeren in Nederland

HTC haalde begin deze week de HTC One M9+ uit de Nederlandse winkels. Het toestel was toen net een week verkrijgbaar. Nu is bekend dat de HTC One M9+ helemaal niet meer terug zal keren in de Nederlandse winkels.

HTC One M9+

Het moest de rode cijfers waar HTC zo mee te kampen heeft ‘verzachten’: de HTC One M9+. Echter schreven we deze week dat deze hoop al snel vervlogen leek te zijn. De HTC One M9+ werd namelijk deze week per direct uit de winkel gehaald. Het toestel lag toen net een week in de de Nederlandse winkels. Volgens bronnen zou het toestel problemen hebben met de 4G-verbinding, maar HTC wilde niet reageren op de berichten.

HTC One M9+ Nederland

4G-problemen

HTC heeft nu in een aankondiging voor investeerders kort het probleem toegelicht waarom de HTC One M9+ uit de schappen is gehaald. Volgens HTC kan de HTC One M9+ niet volledig overweg met de 4G-netwerken die in Nederland gebruikt worden. Dit heeft te maken met de chip die in de HTC One M9+ gebruikt wordt. Oorspronkelijk was de One M9+ alleen gelanceerd voor de Aziatische markt.

HTC One M9+

HTC meldt dat de HTC One M9+ niet de frequentieband 20 ondersteund. Band 20 is de band voor het 4G LTE-netwerk in Europa en Rusland. Verschillende providers maken in Nederland gebruik van deze 4G-band, waardoor klanten met een One M9+ problemen met de dekking zouden kunnen ondervinden. In Nederland gebruiken KPN, Tele2 en Vodafone de 800 MHz frequentie, alleen T-Mobile gebruikt deze frequentie niet. Dit is ook direct de reden dat de HTC One M9+ uit de Nederlandse winkels is gehaald.

HTC geeft aan dat de HTC One M9+ niet is gemaakt voor de ondersteuning voor band 20 4G-LTE. Het is hierom erg onwaarschijnlijk dat de HTC One M9+ nog terug zal komen in de Nederlandse winkels, in ieder geval niet met dit type processor. Het is maar de vraag of HTC de hardware voor dit probleem zal gaan aanpassen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel