HTC One M9+ na week alweer uit de schappen gehaald

HTC heeft de verkoop van de HTC One M9+ per direct gestaakt. Winkelketens worden verzocht het toestel tot nader order niet meer in de verkoop te houden. Opmerkelijk is dat de HTC One M9+ pas een week in Nederland verkrijgbaar was.

HTC One M9+

De Taiwanese fabrikant HTC kampt met tegenvallende verkopen en dikke rode cijfers. Om de animo voor de HTC-smartphones weer op te krikken, heeft HTC besloten de HTC One M9+ uit te brengen in Nederland. DroidApp ontdekte vorige week dat de HTC One M9+ stilletjes in de Nederlandse winkels was gelegd.

HTC One M9+

Toch komt er abrupt een eind aan de verkoop van de HTC One M9+ in Nederland. De collega’s van Mobile Cowboys melden dat The Phone House Nederland het volgende bericht heeft ontvangen van HTC:

“Op verzoek van HTC verzoeken wij jullie om per direct de HTC M9 plus, tot nader order, uit de verkoop te halen. Wij zullen jullie binnen enkele dagen laten weten hoe hier verder mee om te gaan.”

Waarom de HTC One M9+ uit de Nederlandse winkels is gehaald, is niet officieel naar buiten gebracht. Wel zouden er problemen met de 4G-verbinding zijn. HTC laat in een statement het volgende weten:

“HTC stelt de kwaliteit van zijn producten en het leveren van een optimale gebruikservaring voorop. In dat kader onderzoeken we momenteel de HTC One M9+. Dit toestel hebben we om die reden tijdelijk uit de verkoop laten halen. Zodra er meer bekend is, dan laten we het weten. Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.”

Als het hier gaat om een software-probleem zou dit issue met een update verholpen moeten zijn. Mocht het hier gaan om een hardware-probleem gaan, dan zal het verhaal een vervelender staartje krijgen.

HTC One M9+

Niet alleen bij The Phone House is het toestel uit de schappen gehaald. Ook diverse webwinkels bieden de grotere broer van de HTC One M9 niet meer aan. Wanneer er meer bekend is over de problemen rondom de HTC One M9+ lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees ook:

via Mobile Cowboys,
Androidworld

Lees ook

Reageer op dit artikel