Doro 8035 aangekondigd: nieuwe smartphone voor senioren

De Doro 8035 is door de Zweedse fabrikant officieel aangekondigd tijdens het Mobile World Congress. Tijdens de afgelopen editie van de IFA werd de Doro 8040 al gepresenteerd en nu is tussenmodel Doro 8035 aan het portfolio toegevoegd.

Doro 8035

Het merk Doro uit Zweden is vooral bekend van haar senioren-telefoons, maar misschien nog niet zozeer met hun smartphones. Toch heeft het bedrijf al enkele smartphones voor senioren uitgebracht. In onze Doro 8040 review waren we bijvoorbeeld erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud van het apparaat. Tijdens het Mobile World Congress is nu de Doro 8035 aangekondigd.

Doro 8035

De Doro 8035 is net iets minder uitgebreid dan de 8040 maar nog steeds van alle basisbehoeften voor een smartphone voorzien. Er is ondersteuning voor 4G en is er aan de voorzijde een 5,0 inch HD-beeldscherm. Daarbij kun je gebruik maken van de standaard Android-launcher of de aangepaste, zeer eenvoudige interface. Deze Doro-interface zorgt ervoor dat het toestel makkelijk te begrijpen is en je niet veel handelingen hoeft uit te voeren.

Technische details

Er is een 2500 mAh accu, 5 megapixel camera, 2 megapixel camera aan de voorzijde en een Snapdragon 210 quad-core processor. Tevens is het toestel uitgerust met 2GB werkgeheugen en kun je de 16GB aan opslagruimte uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 32GB. De Doro 8035 draait op Android 7.1 Nougat en heeft ook Bluetooth, GPS en WiFi aan boord.

Doro 8035 bureaulader

Aan de achterzijde is de assistentieknop te vinden. Hiermee kan in geval van nood direct een nummer gebeld worden of een sms naar diegene gestuurd worden met de locatie. Ook is er weer de compatibiliteit met hoorapparaten (HAC) en kan dankzij Doro Manager het toestel op afstand bestuurd worden. Hierdoor kan bijvoorbeeld familie de instellingen in de telefoon aanpassen zoals het volume of de helderheid.

Doro laat aan DroidApp weten dat het toestel in april in de winkel zal liggen voor een prijs van 209 euro. Ook bij de 8035 wordt het dock (de bureaulader) meegeleverd. Via onderstaande button zetten we alle specificaties nog een keer op een rij.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel