Emporia Smart: senioren-smartphone uitgebracht in Nederland

De Emporia Smart is vanaf nu te vinden in Nederland en België. Met de Emporia Smart biedt het Oostenrijkse merk een Android-smartphone aan gericht op ouderen en senioren. De interface is dermate aangepast, dat het voor deze doelgroep een stuk beter te begrijpen is.

Emporia Smart

Emporia heeft de Emporia Smart uitgebracht in Nederland en België. De fabrikant uit Oostenrijk heeft de smartphone weliswaar voorzien van het Android-besturingssysteem, maar heeft over deze interface nog een eigen laag gelegd. Deze laag over de interface zorgt ervoor dat het toestel ook voor de oudere doelgroep gemakkelijk te bedienen is.

Emporia Smart

Over het scherm kan een toetsencover gelegd worden. Deze zit aan het toestel vast en zorgt ervoor dat je voor het invoeren van een nummer ook gewoon de toetsen kunt gebruiken. Daarnaast is er een bureaulader waar het toestel ingelegd kan worden. De senioren-smartphone heeft ondersteuning voor een gehoorapparaat. De ondersteuning is er voor M4/T4 hoorapparaten.

Emporia Smart

De Emporia Smart is voorzien van een 4,5 inch beeldscherm. Daarbij kan je het scherm met een pennetje of met je vingers bedienen. Aan de achterkant van het toestel is een 8 megapixel camera te vinden, aan de voorkant een 2 megapixel camera. Het toestel is verder voorzien van een snelle 1.3GHz quad-core processor, een werkgeheugen van 512MB en een intern geheugen van 4GB. Het geheugen kan worden uitgebreid met een geheugenkaart van maximaal 32GB.

Het toestel is verder uitgerust met een 2600 mAh accu, GPS, WiFi, Bluetooth 4.0 en een FM-radio. Ook is er een noodknop waarmee direct een vooraf ingesteld contact gewaarschuwd wordt, als er sprake is van een noodgeval. De Emporia Smart draait op Android 4.4.2 KitKat.

De Emporia Smart is verkrijgbaar voor 279 euro bij Coolblue in Nederland en voor 249 euro bij Coolblue BE.

via GSM Helpdesk

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel