De 8 beste apps van oktober 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand november is van start gegaan en dus blikken we in dit artikel terug op de maand oktober. Wat is er gebeurd in oktober 2017? Het was de maand van WhatsApp, Google met het Pixel-event en nieuwe smartphones. We zetten het belangrijkste nieuws voor je op een rij en we bespreken uiteraard de 8 beste apps van oktober 2017.

Android in oktober 2017

Op 4 oktober was het de dag van de aankondiging van Google. We zagen een handige camera, de Google Home Mini, Home Max speaker en de nieuwe Pixelbook. Daarnaast zagen we natuurlijk ook de nieuwe Pixel 2-toestellen.

In de afgelopen maand doken met regelmaat nieuwe smartphones op; denk aan de OnePlus 5T en de HTC U11 Plus. Er werden ook enkele nieuwe toestellen gepresenteerd. Denk aan de Huawei Mate 10 Pro en Mate 10 Lite en ook de Archos Diamond Omega.

De Sony Xperia XA1 Plus werd uitgebracht in ons land, net als de Nokia 6 die nu eindelijk in Nederland te koop is. De Google WiFi router is ook naar ons land verscheept en ook de stijlvolle Wiko View is verkrijgbaar. Voor senioren is er de Doro 8040; een uitgebreide, maar begrijpelijke smartphone.

Sinds oktober is het ook eindelijk mogelijk gemaakt om voor iedereen je berichten te verwijderen in WhatsApp. De nieuwe emoji vormgeving is doorgevoerd en kun je live je locatie delen. Ook was er de introductie van Android 8.1 Oreo. We kunnen in november Animal Crossing verwachten voor Android en je kunt apps proberen zonder ze eerst te hoeven installeren. Tevens werd op de laatste dag van oktober nog de Nokia 2 aangekondigd, een zeer betaalbaar toestel vol mogelijkheden.

Deze maand schreven we ook een tip-artikel over hoeveel RAM-geheugen je smartphone echt nodig heeft. In de rubriek ‘De vergeten telefoon/smartphone’ hebben we de volgende toestellen behandeld; de Samsung D500, LG Optimus L3, Sony Ericsson S500i, Nokia 5800 XpressMusic en de Samsung S8300 UltraTouch. Ook publiceerden we de uitgebreide Nokia 8 review.


Beste apps van oktober 2017

We hebben ook deze maand weer een selectie gemaakt van applicaties die we deze maand hebben behandeld. Hieronder hebben we de 8 beste Android-apps van oktober 2017 in willekeurige volgorde op een rij gezet.

Gaspedaal app

Gaspedaal

In de Gaspedaal app krijg je een goed en uitgebreid overzicht van occasions. Handig aan de app van Gaspedaal is dat de dienst meerdere platformen doorzoekt, wanneer je zoekt naar jouw nieuwe droomauto. Of je nou voor een Kia, Audi of Skoda gaat, je kunt nauwkeurig zoeken dankzij de verschillende filters.

GasPedaal.nl - Tweedehands auto zoeken en kopen
GasPedaal.nl - Tweedehands auto zoeken en kopen

Hurry app countdown

Hurry

Hurry is een aftel-app, ofwel een countdown-app van de bekende ontwikkelaar Sam Ruston. Deze ontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor apps als Weather Timeline en de Twitter-app Flamingo. In de app kun je verschillende evenementen aanmaken; of het nou een vakantie, verjaardag, dagje uit of wat dan ook is; je kunt op een toffe manier aftellen naar de gebeurtenis.

Hurry - Countdown to Birthday/Vacation (& Widgets)
Hurry - Countdown to Birthday/Vacation (& Widgets)

Fortune City

Fortune City

Hoe zou jij het doen als burgemeester? Met de game Fortune City kun je een eigen stad runnen en hiervan de financiën bijhouden en bepalen. In de virtuele plaats moet je het dorpje laten groeien tot een welvarende stad. Je kunt je vrienden uitnodigen en natuurlijk gebouwen plaatsen. Alles over het spel vind je in ons artikel over Fortune City.

Fortune City - A Finance App
Fortune City - A Finance App
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Another Widget Pixel 2

Another Widget

De Pixel 2 smartphone werd deze maand aangekondigd en is voorzien van een interessante widget. Deze widget geeft je inzicht in de datum, het weer en eventuele agenda-items die eraan zitten te komen. Ben je nou niet in het bezit van de Pixel 2, dan kun je de app Another Widget downloaden, waarmee je deze widget gewoon op je eigen smartphone kunt gebruiken.

Another Widget
Another Widget
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Filmax

Filmax

De app Filmax is een strak uitziende applicatie die je veel informatie geeft over films die je kunt kijken. Je kunt kiezen uit verschillende genres, de zoekfunctie gebruiken en kijken welke films hoog scoren in de beoordelingen. Daarnaast kun je een film ook toevoegen aan je watchlist zodat je deze later snel terug kunt vinden. We hebben alle mogelijkheden behandeld in ons artikel over de Filmax app.

Filmax
Filmax
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Muviz app

Muviz

Ben je uitgekeken op de navigatiebalk van je smartphone? Met de app Muviz maak je ‘m een stuk aantrekkelijker. Je kunt namelijk een ‘visualizer’ toevoegen aan de balk zodat deze meebeweegt op de maat van de muziek. Daarnaast kun je de visuele effecten ook laten tonen bij een YouTube video. De applicatie heeft overigens geen root-toegang nodig om te werken, ideaal dus.

Muviz – Navbar Music Visualizer
Muviz – Navbar Music Visualizer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

KNMI app

KNMI app

In oktober heeft het Nederlandse KNMI de eigen app uitgebracht. Je kunt voor verschillende plaatsen het huidige weer bekijken, samen met de verwachting qua min-max temperatuur, neerslag en meer. Daarbij laat de KNMI app je de regenradar zien en kun je de weersvoorspelling voor de komende 14 dagen bekijken. Lees ook onze uitgebreide weer-app test 2017.

KNMI
KNMI
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Docs nTools

Docs

De app Docs van nTools is een applicatie waarmee je een groot aantal bestandsformaten kunt openen. Het is een ‘file viewer’ voor bijvoorbeeld documenten, Excel-sheets, PowerPoint en PDF-bestanden. Tevens worden PDF-bestanden ondersteund die beveiligd zijn met een wachtwoord. De applicatie is in minimalistisch Material Design vormgegeven.

N Docs - Document Viewer
N Docs - Document Viewer
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Wil je altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste Android nieuws? Wil je de actuele prijzen van vrijwel alle Android-smartphones direct toegankelijk hebben en alles lezen over apps? Dan is er natuurlijk de gratis, reclamevrije DroidApp App. Die kun je downloaden via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel