De 12 beste en meest handige reis-apps voor 2017

Misschien kijk je stiekem al een heel jaar uit naar de zomervakantie. Blijf je in Nederland, of ga je naar het buitenland op vakantie? Op de redactie van DroidApp hebben we een interessant overzicht samengesteld met de 12 beste reis-apps voor 2017. Welke apps zijn handig dit jaar als je eropuit gaat?

Vakantie en reis-apps 2017

De zomervakantie staat voor de deur, of wellicht is deze al voor je begonnen. Wanneer je gaat kamperen, is ons onlangs gepubliceerde artikel met kampeer-apps het lezen waard. In dit overzicht zetten we de beste vakantie- en reis-apps 2017 voor je op een rij. Denk van het uitstippelen van je reis, apps waardoor je niets hoeft te missen en apps die je helpen met inpakken van je koffer.

Douane reizen app

Douane Reizen app

De Douane Reizen app van de Nederlandse Belastingdienst is een nuttig hulpmiddel voor als je vertrekt naar het buitenland. Of je nou naar Canada gaat, of naar Noorwegen; de app is voor iedere wereldreiziger nuttig. Je kunt vinden wat je wel en niet mee mag nemen in je reisbagage en hoe de regels zijn binnen en buiten de EU. Zo mag je bijvoorbeeld niet vanuit het ene land aardappelen Noorwegen in nemen. In de Douane Reizen app vind je ook een tool om valuta, volume en gewicht om te rekenen naar andere eenheden en kun je in het bonnenboekje aankoopbonnen van producten uploaden. De app bevat ook uitgebreide informatie en andere handige tools.

Douane reizen
Douane reizen
Ontwikkelaar: Belastingdienst
Prijs: Gratis

Polarsteps

Polarsteps

Polarsteps is een app van Nederlandse bodem waarbij je op een interactieve manier een reisdagboek kunt bijhouden. Niet alleen met tekst en foto’s, maar zelfs je route kun je nauwkeurig opslaan met de Polarsteps app. Daarnaast kun je ook direct je verhalen delen met vrienden of familie.

Polarsteps - Travel Tracker
Polarsteps - Travel Tracker
Ontwikkelaar: Polarsteps
Prijs: Gratis

Google Trips

Google Trips

Google is bekend van vele applicaties en diensten. Ideaal voor de vakantie is dat de Google Trips app. Met deze reis-app kun je plekken ontdekken in je huidige omgeving (bijvoorbeeld voor een dagje weg) of juist voor op vakantie. Niet alleen bezienswaardigheden en attracties kun je met de app vinden; ook restaurants worden getoond in de app. Je kunt een eigen lijst maken met hoogtepunten die je wilt bezoeken of bekijken en tevens kun je informatie opslaan zoals adresgegevens van je vakantieadres, vluchtgegevens en boekingsgegevens.

Google Trips - Travel Planner
Google Trips - Travel Planner
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

PackPoint inpaklijst

PackPoint Inpaklijst app

Bang dat je wat gaat vergeten op vakantie? Je bent niet de enige. De applicatie die je moet helpen bij het inpakken van je spullen is PackPoint. Hiermee kun je eenvoudig een reisinpaklijst maken die afgestemd wordt op basis van verschillende factoren. Denk aan de weersverwachting, het soort activiteit dat je wilt doen en natuurlijk de bestemming. Nadat het overzicht is samengesteld kun je beginnen met inpakken en direct in de PackPoint app de dingen afvinken. Het lijstje met spullen die je in moet pakken is ook direct te delen met vrienden, familie of reisgenoten. Ook vind je tips om slimmer te kunnen inpakken en houdt de app bijvoorbeeld rekening met factoren of je gebruik kunt maken van een wasserette en dergelijke.

PackPoint-reisinpaklijst
PackPoint-reisinpaklijst
Ontwikkelaar: Wawwo
Prijs: Gratis+

24/7 BZ Reis app

24/7 BZ Reis app

De Rijksoverheid heeft de 24/7 BZ Reis app uitgebracht waarbij je belangrijke informatie kunt vinden over de verschillende landen in de wereld. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en de 24/7 BZ Reis app bereid je hierop voor. In de app vind je informatie over het reisadvies, informatie over wat te doen bij noodgevallen, contactgegevens van een Nederlandse ambassade, consulaat of honorair consuls, nieuwsberichten in crisissituaties en eventuele waarschuwingen.

Reisapp Buitenlandse Zaken
Reisapp Buitenlandse Zaken
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

TripAdvisor

TripAdvisor app

Enkele weken geleden verscheen er een grote update voor de TripAdvisor app. Een compleet nieuwe vormgeving en bediening maakte de applicatie nog beter. Je hebt met de applicatie een enorm aanbod aan informatie voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden, restaurantjes, leuke hotels en mooie omgevingen. Uiteraard kun je nuttige informatie direct opslaan in je account en toevoegen aan een eigen samengestelde lijst.

Airbnb

Airbnb

Airbnb is een platform waar particulieren hun eigen huis (of alleen een kamer) kunnen verhuren. Dit heeft voor de reiziger als voordeel dat je echt voelt hoe het is om bijvoorbeeld midden in een stad, dorp of dergelijke te leven, en wat vaak goedkoper is dan een hotel. Via de Airbnb app kun je direct zoeken naar accommodaties waar ook ter wereld. Je blijft via de app ook in contact met de verhuurder, kunt recensies lezen van andere reizigers of eventueel je eigen huis verhuren.

Airbnb
Airbnb
Ontwikkelaar: Airbnb, Inc
Prijs: Gratis

Skyscanner

Skyscanner app

Kies je liever voor een last minute? Met de app van Skyscanner kun je direct zien welke bestemming in de door jou gekozen periode aantrekkelijk geprijsd is. In de app kun je zoeken naar bestemmingen en zien bij welke winkel en luchtvaartmaatschappij je het goedkoopste uit bent. Daarbij zijn er een groot aantal filters zodat je specifieker kunt zoeken. Lees ook ons uitgebreide overzicht met ‘goedkoop op vakantie apps’ > https://www.droidapp.nl/specials/goedkoop-op-vakantie-6-handige-apps/

Google Maps

Google Maps 9.57

Natuurlijk mag Google Maps niet ontbreken in dit rijtje. Als je alles uit de gratis navigatie-app van Google wilt halen mag je het uitgebreide overzicht met 24 Google Maps tips niet missen’. In de app kun je de mooiste plaatsen ontdekken, restaurants in de buurt vinden, recensies van de vele andere gebruikers lezen en natuurlijk navigeren. Wanneer je niet wilt dat je databundel aan het navigeren opgaat kun je voor vertrek de kaart alvast offline opslaan. Een handige functie in de app is verder dat je plaatsen een ster kunt geven, waarmee je de locatie opslaat in je favorieten en snel weer kunt terugvinden; handig voor op je bucketlist!

Maps: Navigatie en OV
Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Flio

Flio app

Flio is een erg nuttige applicatie voor degenen die met het vliegtuig op vakantie gaan. De Frio app bevat veel informatie over luchthavens. Denk aan aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen, WiFi op het vliegveld, een plattegrond en nuttige informatie. Lees ook ons uitgebreide artikel over de Flio app.

FLIO - Uw Vluchtcompagnon
FLIO - Uw Vluchtcompagnon
Ontwikkelaar: Flio Ltd
Prijs: Gratis+

VakantieBieb

VakantieBieb app 2017

Deze zomer kun je kiezen uit talloze boeken die je gratis op je smartphone of tablet kunt lezen. Dit kan met de VakantieBieb app. Je hebt niet alleen toegang tot boeken voor volwassenen, maar ook kinderboeken zijn tijdens de zomervakantie gratis en offline te lezen. Meer informatie over deze editie van de VakantieBieb app vind je hier in het artikel over VakantieBieb app 2017.

VakantieBieb
VakantieBieb
Prijs: Gratis

DroidApp App

Samsung Galaxy S8+ DroidApp

De DroidApp App houd je waar je ook bent op de hoogte van het laatste nieuws rondom Android. Ook tijdens je vakantie kun je het nieuws en tips raadplegen en interessante app-specials en reviews lezen. Onlangs verscheen DroidApp App 2.1 waarbij we een aantal extra verbeteringen hebben toegevoegd. De DroidApp App is volledig vrij van advertenties, voor ongestoord leesplezier.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Misschien ben jij wel klaar voor de zon, maar is je smartphone dat ook? DroidApp heeft een aantal erg nuttige smartphone zomer-tips op een rij gezet, zodat je ook met je telefoon niet voor verrassingen komt te staan op een zonovergoten dag. Lees ook onze uitgebreide weer-app test. Heb je daarnaast moeite met de taal? Dan mag je dit artikel niet missen; De 7 beste apps voor het leren van een nieuwe taal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel