Douane Reizen app: praktische app voor op reis

Koop je op je vakantiebestemming graag souvenirs? Of wil je een computer of smartphone aanschaffen in de Verenigde Staten en die meenemen naar Nederland? Voor dit soort dingen gelden veel regels. De app Douane Reizen is een handige applicatie. Naast het geven van informatie over importeren, belastingen en invoeren zijn er ook een reeks handige tools.

Douane app

Met de Douane Reizen app heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je zien wat je mee mag nemen, hoe hoog de belasting is voor verschillende producten in verschillende landen en kan je een overzicht maken van de buitenlandse aankopen.

Douane Reizen app

Via de button ‘is dit ok?’ kun je uit verschillende categorieën kiezen en zo informatie opvragen of het wel of niet meegenomen mag worden binnen en buiten de EU. Onder het menu rekenhulp kan er een land gekozen worden waar je naartoe gaat op vakantie en vervolgens een product kiezen die je mee wilt nemen naar Nederland. Vervolgens kan er via de optie ‘overzicht’ (met het koffertje) bekeken worden welke buitenlandse aankopen je hebt toegevoegd en hoeveel procent vrijstelling je hebt gebruikt of hoeveel je nog bij moet betalen.

Douane Reizen app

Onderin het scherm kun je zien of er een nieuwe update beschikbaar is voor de informatie en kun je een extra menu uitklappen door naar boven te swipen. Hier kun je kiezen voor een rekenmachine waardoor je gemakkelijk valuta’s om kunt rekenen. Ook is er een erg handige optie genaamd bonnenboekje. Je kunt dan foto’s uploaden van je facturen en bonnetjes, die dan worden bewaard in de Douane app, bijvoorbeeld van een laptop of tablet.

Douane Reizen app

Mocht je op vakantie gaan en zeker willen weten dat je bepaalde producten mee terug mag nemen of dat je erover belasting moet betalen? Dan is deze app zeker interessant.

Douane Reizen app

De Douane Reizen app kan gratis gedownload worden via onderstaande button uit de Play Store.

Bekijk ook:

Douane reizen
Douane reizen
Ontwikkelaar: Belastingdienst
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel