Google Translate app krijgt verbeterde live camera vertaling

Met de Google Translate app kan je makkelijk stukken tekst vertalen en zelfs spreken om te vertalen. Een handige functie is ook het kunnen vertalen van camerabeelden. Nu heeft Google de functie nog slimmer gemaakt.

Real-time vertalen met je camera

Net als de instant feature die onlangs in Google Lens werd verwerkt kan de update voor Google Translate je op reis helpen met vertalen. De Translate app ondersteunt na de update zo’n 60 extra talen als Thais, Vietnamees, Arabisch en nog veel meer talen. Helemaal handig is dat je dit nu niet meer alleen met de Engelse taal kunt vertalen. Zo kan je nu combinaties maken van Japans naar Nederlands en vice versa.

Google Translate live camera

De applicatie kan nu ook herkennen welke taal er te zien is, dat is handig als je in een gebied bent met veel verschillende talen. Ook heeft Google een Neural Machine Translation ingebouwd waarmee vertaalfouten worden verkleind met zo’n 55 tot 85 procent in bepaalde taalparen. De meeste van de talen kunnen naar je toestel gedownload worden maar met een verbinding krijg je een nog betere vertaling.

Tot slot heeft Google het uiterlijk van de app ook een beetje opgepoetst. Zo is het knipperen van de vertaalde tekst een heel stuk minder geworden, tekst is daardoor makkelijker te lezen. De update voor Google Translate wordt inmiddels uitgerold.

Google Translate
Google Translate
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel