Polarsteps app uitgebracht voor Android: schitterende interactieve kaarten van je reizen

De Nederlandse bedenkers van Polarsteps hebben hun dienst uitgebracht voor Android. Met deze geweldige dienst maak je eenvoudig een geweldig reisverslag met interactieve kaarten van je reizen en vakanties. Ook kan je anderen volgen via de applicatie en zo reis inspiratie opdoen. DroidApp heeft de app alvast uitgebreid getest.

Polarsteps

In maart 2015 schreven we al over Polarsteps en toen was het doel om de app nog in dat jaar uit te brengen. Omdat de ontwikkelaars het beste van het beste willen brengen, liep dat wat vertraging op. Koen Droste van Polarsteps laat aan DroidApp weten dat er te weinig middelen in huis waren om op alle platformen hoogwaardig te kunnen doorontwikkelen. Door een investeringsronde in maart konden de makers aan de slag. Maar vandaag is het zover, de Android-app van Polarsteps is een feit.

Polarsteps app

Met de Polarsteps app kan iedereen zijn of haar reis nauwkeurig, eenvoudig en ook nog automatisch bijhouden. Vervolgens maakt de dienst van Nederlandse bodem er een interactieve kaart van met een tof overzicht van je reis en/of vakantie. Ook het handmatig toevoegen is mogelijk in de app of de webversie van Polarsteps. Je kunt in de app alvast aangeven wanneer je eerstvolgende trip is, waarna de app vanaf dan begint met het vastleggen.

Reishistorie

Bij je reis wordt niet alleen de route opgeslagen, maar kan je ook zien hoeveel stappen je hebt gelopen, hoeveel landen je op die route hebt doorkruist, hoeveel kilometer je afgelegd hebt en hoeveel likes en ‘views’ je van anderen hebt ontvangen. Natuurlijk kan je foto’s toevoegen aan je reis en zelfs het offline bijhouden, dus tracken zonder mobiele dataverbinding is mogelijk met de Polarsteps app.

Delen

Je kunt je reizen voor jezelf houden, delen met vrienden en familie of delen met degenen die je profiel volgen op Polarsteps. Ook zijn er openbare profielen/reizen waar je de reis van iemand anders kunt bekijken.

Web, iPhone en Android

Polarsteps kwam begin 2015 met de dienst en was toen beschikbaar voor web en iPhone. Volgens de oprichters is de applicatie een groot succes en zijn er al in 177 van de 195 landen die bestaan trips vastgelegd. De Android-app is in de afgelopen maanden uitvoerig getest en nu is het klaar voor de toekomst.

Plannen voor in de toekomst

Koen Droste, mede-oprichter en CEO van Polarsteps, laat aan DroidApp weten dat er voor de app nog genoeg nieuwe functies op de planning staan. Zoals pushberichten bij nieuwe ‘steps’ en kan je in de toekomst een geweldig fotoalbum bestellen met je reis en foto’s vanuit de app.

Android Wear

DroidApp vroeg Droste of Android Wear-integratie op de planning staat. Aangegeven wordt dat een Apple Watch app nog niet het gewenste effect heeft gehad en nog niet veel gebruikt wordt, toch zien de ontwikkelaars wel veel mogelijkheden in het gebruik van een smartwatch-app. De focus ligt nu vooral op de app zelf; zodra er veel vraag is naar de Android Wear ondersteuning, zal hier zeker naar gekeken worden.

Blijft de app gratis?

We hebben Koen Droste de vraag gesteld of de applicatie gratis blijft, of dat er reclame verwacht kan worden. Op deze vraag geeft Droste de reactie dat het niet waarschijnlijk is dat er reclame toegevoegd zal worden of dat de app geld gaat kosten.

Ook zijn zij geen liefhebbers van reclame in de app. De doorontwikkeling van de app kan beter gefinancierd worden met het aanbieden van geprinte fotoalbums en het plannen van je volgende trip, zo weet Droste ons te vertellen.

Integratie Google Maps

DroidApp vroeg de ontwikkelaars van Polarsteps of er een mogelijkheid is om bijvoorbeeld Google Maps en mogelijk de functie Mijn Tijdlijn te ondersteunen. Helaas stelt Google hiervoor geen API beschikbaar.

Wel is er de mogelijkheid om handmatig JSON/KML bestanden te exporteren vanuit Maps. Op de ideeënlijst staat wel het importeren van deze bestanden, maar de toevoeging van deze functie is afhankelijk van de vraag, zo laat Koen Droste ons weten.

Polarsteps Android

De oprichters

Polarsteps is opgericht door een groep Nederlandse avonturiers. Zij hebben de applicatie zelf uitgebreid getest op de motor van Amsterdam naar Kaapstad. Het doel is om reisliefhebbers hun vakantiereis op te slaan en te delen met de rest van de wereld. Vanaf nu kan je daar ook mee beginnen. Je kunt de app via onderstaande button gratis downloaden uit de Google Play Store.

Mocht je een voorbeeld willen zien van een vakantietrip in Polarsteps; bekijk dan hier een voorbeeld van mijn trip.

Polarsteps - Travel Planner & Tracker
Polarsteps - Travel Planner & Tracker

Lees ook

Reageer op dit artikel