De 6 beste GPS tracker-apps voor Android

Applicaties waarmee je je route kunt bijhouden zijn erg populair. Toch stopt Google 30 april met de app My Tracks. Wil je interessante statistieken bijhouden over je afgelegde wandelroute, fietsroute of ander soort route, dan zijn er erg interessante alternatieven voor Google My Tracks. DroidApp zet zes GPS tracker apps voor Android op een rij.

GPS tracker apps voor Android

Toen Google eind januari bekend maakte dat ze gingen stoppen met Google My Tracks, wekte dat op zijn zachtst gezegd onze verbazing. Nog altijd is Google My Tracks een populaire app om je route te mee vast te leggen. Je krijgt er interessante statistieken te zien van de afgelegde afstand, de tijd, de hoogteverschillen en natuurlijk lijnen met de route zelf. Op 30 april 2016 trekt Google definitief de stekker uit de app; DroidApp zet zes My Tracks alternatieven voor Android op een rij.

GeoTracker

GeoTracker

GeoTracker is een applicatie die dicht in de buurt komt bij Google My Tracks. De afgelegde route wordt vastgelegd in GPX of KML-formaat en die kan je vervolgens bekijken via bijvoorbeeld Google Earth. Je kunt belangrijke of interessante punten tijdens je route markeren zodat je die later gemakkelijk terug kunt vinden. GeoTracker maakt voor de kaarten gebruik van Yandex Maps en houdt niet alleen de snelheid bij, maar ook de hoogte, de afstand en de hellingsgraad.

Geo Tracker - GPS tracker
Geo Tracker - GPS tracker
Ontwikkelaar: Ilya Bogdanovich
Prijs: Gratis

iMapMyWalk+

iMapMyWalk+

De app iMapMyWalk+ is een toepassing die je helpt met het bijhouden van je route. Daarnaast zit de applicatie vol functies zoals het markeren van een plaats met een foto, statistieken rondom calorieverbranding, de snelheid, hoogte en tijd en meer dan zeshonderd fitness-activiteiten. iMapMyWalk+ kan je waarschuwen als je in de buurt bent van je doel en kan synchroniseren met Google Fit, MyFitnessPal, Fitbit, Garmin en nog verschillende andere diensten en fitness-trackers.

Walk with Map My Walk
Walk with Map My Walk
Ontwikkelaar: MapMyFitness, Inc.
Prijs: Gratis

Locus Map

Locus Map

Locus is een toepassing die routes opslaat als KMZ, KML, GPX en verschillende andere bestandsformaten. Om een markering toe te voegen kan je niet alleen uit tekst of een foto kiezen, maar ook uit een audioboodschap of een video. Ook deze applicatie toont statistieken van onder andere je snelheid, de hoogteverschillen, de afstand en de tijd. Je kunt nieuwe routes toevoegen en zelfs tekenen waarna de afstand kan worden berekend. Locus Map geeft je zelfs de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan. In de Pro-versie van Locus kan je gebruik maken van navigatie, geocaching, weersvoorspelling, integratie van Google MyMaps en POI. Ook zijn er verschillende andere uitbreidingen beschikbaar in Locus Pro.

Strava

Strava

Strava is wellicht al bekend als fitness-app. Deze applicatie geeft je ook de mogelijkheid om je route vast te leggen, zoals je dat ook gewend bent/was van Google My Tracks. Er is ondersteuning voor sensoren zoals de hartslag maar ook auto-pauze zodat bij een tussenstop automatisch het bijhouden gepauzeerd wordt. Je kunt je activiteiten delen via social media en ook je eigen prestaties vergelijken met anderen.

Strava: hardlopen en fietsen
Strava: hardlopen en fietsen
Ontwikkelaar: Strava Inc.
Prijs: Gratis

Runkeeper

Runkeeper

Runkeeper is een bekende applicatie voor het bijhouden van je sportactiviteiten. Je hardloop-activiteiten kan je via de applicatie bijhouden, maar ook fietsen, wielrennen en wandelen kunnen met Runkeeper vastgelegd worden. Tijdens je routes kan je je favoriete muziek afspelen en kan je foto’s maken. Ook deze applicatie geeft je interessante statistieken.

Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Runkeeper - GPS Rennen Lopen

Google Fit

Google Fit

Google Fit laat je je sportprestaties bijhouden via de overzichtelijke app, de webversie of op je smartwatch. Je krijgt realtime inzicht in de statistieken met bijvoorbeeld de snelheid, afstand, route en hellingen. Dit geldt voor zowel activiteiten die je op de fiets doet, als lopend. Ook kan je in Google Fit doelen stellen zodat je jezelf meer kan uitdagen.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel