De 9 beste fiets-apps voor Android

Nederland is het land van fietsen en ook voor op de fiets zijn steeds meer apps te vinden. DroidApp zocht de beste fiets apps voor Android. Het maakt niet uit of je in Nederland door de stad fietst of in de Belgische Ardennen over de heuvels, deze apps brengen het fietsen en de smartphone samen.

Apps voor op de fiets

Met deze handige apps voor op de fiets kun je moeiteloos overal de weg vinden of juist je prestaties bijhouden. Nederland kent tal van mooie fietsroutes en ook in België kun je heerlijk fietsen. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw favoriete fiets app gebruikt terwijl je stil staat op een veilige plek.

Fiets! NL & Fiets! VL

Je kunt vooraf je route uitstippelen op een traditionele fietskaart, maar met de Fiets! NL heb je deze routekaart al op je smartphone. Onderweg krijg je routebegeleiding zodat je niet de weg kwijt raakt. In de Fiets-app kun je routes opslaan en ophalen, wil je onderweg even uitrusten en lekker in de zon zitten dan kan dat want ook deze plekjes zijn in de app opgenomen.

Fiets! NL, Fiets VL

Voor de Nederlandse fietsroutes kun je Fiets! NL downloaden en wil je op de velo door Vlaanderen touren dan kun je Fiets! VL gebruiken om een route te plannen.

Fiets! NL
Fiets! NL
Ontwikkelaar: Stoneroos
Prijs: Gratis
Fiets! VL
Fiets! VL
Ontwikkelaar: Stoneroos
Prijs: Gratis

Fietsknoop

Deze app voor op de fiets zit boordevol functies waarmee je nooit meer verdwaalt. Fietsknoop laat je fietsroutes plannen en delen met vrienden. Daarnaast kun je met een account routes uitwisselen tussen meerdere apparaten. De app geeft tips voor tussenstops, locaties van oplaadpalen voor elektrische fietsen en rustpunten. Bovendien is de applicatie geschikt voor Nederland en België en is de app beschikbaar in vier talen, Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Fietsknoop app

Vlaanderen Fietsland

In Vlaanderen kun je uitstekend fietsen maar ook een tripje naar Picardisch Wallonië is met deze app zo uitgestippeld. De app bevat meer dan 15.000 kilometer aan fietsroutes door het Belgische landschap. Ook in deze app kun je vooraf de route uittekenen en opslaan. Geen inspiratie voor een fietsroute of wil je je laten verrassen, gebruik dan de ‘Surprise Me’ functie!

Vlaanderen Fietsland app

Vlaanderen Fietsland
Vlaanderen Fietsland
Ontwikkelaar: 2infinIT
Prijs: Gratis+

Runtastic Road Bike Tracker

Je smartphone gebruiken als fietscomputer is zo geregeld met Runtastic Road Bike Tracker. Deze app geeft je inzicht in je snelheid, afstand, gereden routes en het aantal verbrandde calorieën. Nadat je een route hebt gereden krijg je mooi inzicht in het hoogteprofiel en je gemiddelde tempo. Het maakt voor deze app niet uit of je door de stad naar je werk fietst, de natuur in je omgeving ontdekt of aan wielrennen doet.

Runtastic Road Bike Tracker

Onderweg voorziet de app je middels spraak van informatie en je kunt in de app een playlist starten om je van muzikale motivatie te voorzien. Na de rit deel je eenvoudig je routes en prestaties met vrienden en familie.

Runtastic Road Bike Wielrennen
Runtastic Road Bike Wielrennen
Ontwikkelaar: Runtastic
Prijs: Gratis

Route.nl Fiets & Wandelroutes

De Route.nl app heeft net als de voorgaande apps de mogelijkheid tot het plannen van je fietsroute. Door in de applicatie te zoeken op thema vind je altijd wel een leuke fietsroute in de buurt. Ook fietsroutes in België en Duitsland zijn in de app opgenomen. Door de route offline te bewaren kun je ook zonder internet bundel de app gebruiken.

Route.nl App

Bike Computer

De naam zegt het eigenlijk al, met deze app tover je je smartphone om in een fietscomputer. Met een energiezuinig donker thema kun je ook gemakkelijk langere ritten bijhouden. Het scherm toont standaard de snelheid, gereden tijd, afstand en hoogte. Ook kun je fietsactiviteiten synchroniseren met de Fitness app Strava.

Fietscomputer app

Google Maps

Met Google Maps kun je gemakkelijk je weg vinden waar ter wereld je ook fietst. Door een gebied vooraf offline op te slaan weet je zeker dat je geen onverwachte kosten maakt. In Google Maps vind je ook gemakkelijk een terras, fietsverhuur of fietsenwinkel. Ook levert de app gesproken navigatie zodat je je ogen op de weg kunt houden.

Google Maps 9.20

Maps: Navigatie en OV
Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Google Fit

Google Fit kun je gebruiken voor het bijhouden van je sportieve fietsprestaties. Ook het recreatieve fietsen kun je bijhouden in de Google Fit-app. Automatisch worden het tempo, helling en snelheid bijgehouden en na afloop zie je precies hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens die mooie fietsroute.

Google Fit

Natuurlijk is mooi weer tijdens het fietsen wel zo handig, bekijk daarom ook onze weer-app test zodat je zeker bent van lekker fietsweer.

Laatst bijgewerkt op 14 april 2017.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel