Google trekt stekker uit app ‘My Tracks’

Google stopt met de applicatie My Tracks. De applicatie waarmee je een bepaalde route kon bijhouden en opslaan, zal over enkele maanden uit de lucht gehaald worden. De app is al langere tijd op de markt en werd maar mondjesmaat voorzien van een update.

Google My Tracks

De applicatie Google My Tracks stopt ermee. Google heeft laten weten dat per 30 april 2016 de stekker uit de app wordt getrokken. Vanaf 30 april zal de applicatie niet meer werken, ook niet als deze al op de smartphone is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen tot 5 april 2016 hun gegevens exporteren naar een externe opslag of opslaan op Google Drive. Na 5 april verdwijnt de Google Drive-ondersteuning en kan je de data alleen extern opslaan.

Google My Tracks

Met Google My Tracks kan je, zoals de naam al aangeeft, een route vastleggen. Hierbij worden gegevens opgeslagen zoals de snelheid, de locaties, de tijd en het hoogteverschil. Tevens biedt Google My Tracks ondersteuning voor de Android Wear smartwatch en kan je routes openbaar of privé delen met je vrienden.

Google My Tracks

Alternatieven

Voor Google My Tracks zijn er voldoende alternatieven te vinden, DroidApp zet voor jou de meest interessante Google My Tracks alternatieven op een rijtje.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel