Vijf handige apps voor geocaching

Geocaching is het zoeken naar door mensen verborgen schatten in de natuur, om je daarbij iets te helpen kun je gebruik maken van apps op je Android toestel. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf handige apps voor het geocachen.

Geocaching intro

De applicatie Geocaching intro geeft je handige tips wanneer je voor het eerst op avontuur gaat. Kun je makkelijk geocaches vinden in de buurt en met de Live zoeken functie blijf je onderweg op de hoogte van nabijgelegen geocaches. Mocht je hulp nodig hebben dan kun je vanuit de app ook tips en vragen stellen aan andere geocachers.geocaching intro

Met de premium versie van deze app vind je nog veel meer caches en kun je filteren op bepaalde geocaches. Ook behoort de app toe aan de officiële geocaching community en dat maakt deze app een must-have!

Geocaching®
Geocaching®
Ontwikkelaar: Groundspeak Inc.
Prijs: Gratis+

GeoCaching Buddy

De app GeoCaching Buddy kost in de Play Store 8 euro, maar voordat je deze Geocaching-app van Nederlandse makelij aanschaft kun je deze gratis uitproberen. De app rekent automatisch nieuwe coordinaten uit op basis van de door jou gevonden antwoorden. Met de handige rekenhulpjes en de mogelijkheid om vooraf meerdere caches te plannen maken deze app tot een van de uitgebreidere geocaching apps. GeoCaching Buddy is een fraaie app, vormgegeven in Material Design en maakt het zoeken naar die ene verborgen schat een waar avontuur.

GeoCaching Buddy

GeoCaching Buddy Trial
GeoCaching Buddy Trial
Ontwikkelaar: BtStSoft
Prijs: Gratis

c:geo

Met de app c:geo kun je caches in de buurt bekijken op een kaart en gebruik maken van Google Maps of OpenStreet Maps. Verder heeft deze gratis app een logboek waarin je iedere bezochte geocache kunt bijhouden, zowel on- als offline. Daarnaast kun je waypoints maken zodat je later de weg makkelijk terug kunt vinden.

c:geo

c:geo
c:geo
Ontwikkelaar: c:geo team
Prijs: Gratis

GPS Status

Om de weg te kunnen vinden heb je een kompas nodig, ook het navigeren naar coördinaten is soms nodig. Met de app GPS Status kun je beide functies gebruiken terwijl je zoekt naar die verborgen schat.

GPS Status

GPS Status & Toolbox
GPS Status & Toolbox
Ontwikkelaar: MobiWIA Kft.
Prijs: Gratis+

Google Maps

Zonder kaart kom je vrijwel nergens, gebruik Google Maps om naar een startpunt te navigeren of tijdens het zoeken naar de geocache. Met de satellietweergave kun je vooraf bekijken op wat voor terrein je de cache moet gaan zoeken. Op ieder Android toestel is Google Maps te vinden.

Google Maps 9.17

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel