De 8 beste hardloop-apps voor Android

Tijdens het hardlopen kun je wel wat motivatie gebruiken of je wilt je vrienden laten zien hoe goed je in vorm bent. Hoe dan ook, we zetten acht handige apps voor het hardlopen voor je op een rijtje… Klaar voor de start.. Af!

Hardloop apps

Hardlopen, of je nu traint voor een marathon of om fit te blijven het bijhouden van je vooruitgang kan belangrijk zijn. Hardlopen doe je ook niet alleen, sterker nog uit eerder onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders aan hardlopen doet. Daarom hebben we 8 Android apps voor het hardlopen op een rijtje gezet. Fiets je liever, lees dan ook ons overzicht met de beste fiets apps.

Strava

Hardloop-app Strava is een bekende applicatie voor het bijhouden van je rondjes. Je kunt al je activiteiten bijhouden en persoonlijke challenges aanmaken. Met deze challenge kun je voor jezelf elke keer de uitdaging vergroten. Via klassementen kun je je eigen prestaties vergelijken met die van vrienden, buurtgenoten en professionals. Ook kun je uitdagingen aangaan en jezelf tot een hoger niveau rennen! Verder kun je foto’s van je activiteiten bekijken en delen, en zijn er clubs.

Strava activiteiten

Strava: hardlopen en fietsen
Strava: hardlopen en fietsen
Ontwikkelaar: Strava Inc.
Prijs: Gratis

Runkeeper

Inmiddels door 26 miljoen mensen gebruikt, Runkeeper. Runkeeper is een fraaie en duidelijke app waarmee je precies kunt bijhouden hoeveel, waar en hoe snel je hebt gelopen. Ook geeft de app audiobegeleiding en ontvang je updates over je prestaties tijdens het lopen. Via de Runkeeper app kun je een eigen playlist maken met je favoriete muziek. Daarnaast kun je tijdens het hardlopen ook foto’s maken en achteraf je prestaties delen met vrienden, en kun je kiezen uit verschillende trainingsschema’s. Wat ons betreft zeer de moeite waard om met deze app eens een rondje te trainen!

Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Runkeeper - GPS Rennen Lopen

Hardlopen met Evy

Evy Gruyaert is inmiddels een begrip in de hardloop wereld, met haar podcasts krijg je begeleiding bij het hardlopen. Middels de Hardlopen met Evy applicatie kun je tijdens het beluisteren van deze podcasts ook de afgelegde afstand en gemiddelde snelheid bijhouden. Verder biedt deze app algemene trainingstips en gepersonaliseerde aanmoedigingen. Ook is het mogelijk te trainen op je eigen muziek.

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy
Hardlopen met Evy
Ontwikkelaar: ENERGY NV
Prijs: Gratis

Runtastic

Een hele bekende app is natuurlijk Runtastic. Runtastic gaat echter tegenwoordig door onder de naam Adidas Running. Je kunt natuurlijk je prestaties bijhouden, eigen doelen stellen voor een bepaalde periode en de app afstemmen op je eigen behoeften. Vrienden kunnen je tijdens het sporten live volgen en direct ook aanmoedigen. Er is ook ondersteuning voor de Wear OS smartwatch en met de premium-versie krijg je nog meer mogelijkheden tot je beschikking.

Adidas Running Runtastic

adidas running: Ren en Sporten
adidas running: Ren en Sporten
Ontwikkelaar: Adidas Runtastic
Prijs: Gratis

Nike Run Club

Natuurlijk kan Nike niet ontbreken in ons overzicht, Nike+ Running app werkt ook zonder de activity tracker van Nike. Leuk aan deze app is dat je je training live kunt delen en vrienden je tijdens het hardlopen kunnen aanmoedigen. Daarnaast kun je je prestaties vergelijken met vrienden en vreemden. Je kunt jezelf motiveren met challenges en ook kun je trofeeën en badges verdienen met je behaalde prestaties.

Nike run Club

Nike Run Club: Hardloopcoach
Nike Run Club: Hardloopcoach
Ontwikkelaar: Nike, Inc.
Prijs: Gratis

Google Fit

Dan is er natuurlijk nog Google Fit. Met Google Fit kun je al je sportactiviteiten bijhouden en doelen stellen. Je ziet hoeveel stappen je hebt gelopen, maar ook de afgelegde afstand en je kunt een work-out starten. De route kun je vervolgens bekijken op de kaart. Verder vind je in Google Fit ook ondersteuning voor Android Wear/Wear OS. Een prima complete fitness-app, die ook van pas komt tijdens het hardlopen en bij andere sporten.

Google Fit donker thema

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Relive

We hebben de Relive app al eens besproken op DroidApp. Het leuke is dat je aan het eind van je work-out een mooi videoverslag kunt maken van je hardloopsessie. Het maakt zonder dat je hiervoor hoeft te betalen 3D video’s van je buitenactiviteit. In vogelperspectief zie je welke afstand je hebt afgelegd en kun je foto’s, video’s en notities toevoegen aan je activiteiten. Uiteraard zie je ook de statistieken en hoogtepunten zoals de topsnelheid. Deze kun je natuurlijk ook weer delen. Verder kun je ook anderen volgen en zien wat je vrienden doen. De app Relive kan overweg met verschillende apps om bepaalde gegevens in te laden.

Relive app

Relive: Run, Ride, Hike & more
Relive: Run, Ride, Hike & more
Ontwikkelaar: Relive B.V.
Prijs: Gratis

Couch to 5K

Ben je nog niet heel erg gemotiveerd om de hardloopschoenen aan te trekken? De Couch to 5K app kan je hiermee helpen. Deze applicatie helpt je het hardlopen op te bouwen, met behulp van een virtuele trainer. Zoals de naam al aangeeft helpt het je de bank af, op naar de eerste 5 kilometer. Je kunt bijvoorbeeld oefenen door drie keer per week, 30 minuten te hardlopen. De applicatie beschikt ook over een in-app muziekspeler, GPS tracker en dus spraakinstructies.

couch to 5k app

Couch to 5K®
Couch to 5K®
Ontwikkelaar: ACTIVE Network, LLC
Prijs: € 4,99

Weet jij nog een uitstekende applicatie voor het bijhouden van je hardloop activiteiten? Deel hem met ons en andere hardlopers via de comments!

Lees ook

Reageer op dit artikel