De 8 beste hardloop-apps voor Android

Tijdens het hardlopen kun je wel wat motivatie gebruiken of je wilt je vrienden laten zien hoe goed je in vorm bent. Hoe dan ook, we zetten acht handige apps voor het hardlopen voor je op een rijtje… Klaar voor de start.. Af!

Hardloop apps

Hardlopen, of je nu traint voor een marathon of om fit te blijven het bijhouden van je vooruitgang kan belangrijk zijn. Hardlopen doe je ook niet alleen, sterker nog uit recent onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlanders aan hardlopen doet. Daarom hebben we 8 Android apps voor het hardlopen op een rijtje gezet.

Runkeeper

Inmiddels door 26 miljoen mensen gebruikt, Runkeeper. Runkeeper is een fraaie en duidelijke app waarmee je precies kunt bijhouden hoeveel, waar en hoe snel je hebt gelopen. Ook geeft de app audiobegeleiding en ontvang je updates over je prestaties tijdens het lopen. Daarnaast kun je tijdens het hardlopen ook foto’s maken en achteraf je prestaties delen met vrienden. Wat ons betreft zeer de moeite waard om met deze app eens een rondje te trainen!

RunKeeper - GPS Rennen Lopen
RunKeeper - GPS Rennen Lopen

Hardlopen met Evy

Evy Gruyaert is inmiddels een begrip in de hardloop wereld, met haar podcasts krijg je begeleiding bij het hardlopen. Middels de Hardlopen met Evy applicatie kun je tijdens het beluisteren van deze podcasts ook de afgelegde afstand en gemiddelde snelheid bijhouden. Verder biedt deze app algemene trainingstips en gepersonaliseerde aanmoedigingen. Ook is het mogelijk te trainen op je eigen muziek.

hardlopen-met-evy

Hardlopen met Evy
Hardlopen met Evy
Ontwikkelaar: ENERGY NV
Prijs: Gratis+

Looptijden.nl app

Ook de Looptijden.nl applicatie biedt de mogelijkheid tot het bijhouden van de afgelegde afstand, route en snelheid en audiocoaching. Verder biedt deze app een hardloopweerbericht en de mogelijkheid tot het maken van hardloopschema’s. Je kunt voor jezelf ook een aantal trainingsdoelen stellen.

looptijden-nl

Runtastic

Runtastic biedt net als alle voorgaande applicaties de mogelijkheid tot het bijhouden van je prestaties en afgelegde routes. In Runtastic kun je ook een trainingsdagboek met statistieken aanmaken en een trainingsanalyse uitvoeren middels een tussentijdentabel. Ook kun je handmatig training invoeren, voor als je traint op een loopband. Helaas biedt Runtastic geen Nederlandse coaching, Runtastic maakt net als Runkeeper gebruik van Google’s Material Design.

runtastic

adidas Running - Hardlopen en Fitness
adidas Running - Hardlopen en Fitness

Nike+ Running

Natuurlijk kan Nike niet ontbreken in ons overzicht, Nike+ Running app werkt ook zonder de activity tracker van Nike. Leuk aan deze app is dat je je training live kunt delen en vrienden je tijdens het hardlopen kunnen aanmoedigen. Daarnaast kun je je prestaties vergelijken met vrienden en vreemden.

nike-plus

Nike Run Club
Nike Run Club
Ontwikkelaar: Nike, Inc.
Prijs: Gratis

Endomondo

Endomondo biedt eveneens de standaard tracking mogelijkheden zoals tijd, afstand en snelheid. Ook kun je in Endomondo een logboek bijhouden van je sportactiviteiten, dus wanneer je besluit om ook eens te gaan wielrennen dan kun je dat bijhouden middels deze app. Ook kun je afgelegde routes sharen via Facebook en Twitter. Endomondo ondersteund ook Android Wear, het wearable platform van Google.

endomodo

Endomondo Hardlopen & Fietsen
Endomondo Hardlopen & Fietsen
Ontwikkelaar: Endomondo.com
Prijs: Gratis+

Strava

Strava is een relatief nieuwe hardloop app maar biedt dezelfde mogelijkheden als bovenstaande applicaties. Via klassementen kun je je eigen prestaties vergelijken met die van vrienden, buurtgenoten en professionals. Ook kun je uitdagingen aangaan en jezelf tot een hoger niveau rennen!

strava

Strava gps hardlopen en fietsen
Strava gps hardlopen en fietsen
Ontwikkelaar: Strava Inc.
Prijs: Gratis+

Google Fit

Nog vrij nieuw maar we nemen hem mee in ons lijstje, Google Fit. Met Google Fit kun je al je sportactiviteiten bijhouden en doelen stellen. Verder vind je in Google Fit ook ondersteuning voor Android Wear. Ook kun je gegevens importeren uit een aantal van de bovenstaande apps zoals Runtastic en Runkeeper.

google-fit

Weet jij nog een uitstekende applicatie voor het bijhouden van je hardloop activiteiten? Deel hem met ons en andere hardlopers via de comments!

Lees ook

Reageer op dit artikel