Vanaf vandaag in heel de EU je bundel gebruiken zoals in Nederland: dit moet je weten

Na jaren van overleggen, discussiëren en uitstellen is het vanaf vandaag zover; je kunt je abonnement vanaf nu ook in heel de Europese Unie gebruiken. Geen extra kosten meer voor bellen naar het thuisfront vanaf de camping in Frankrijk en geen dure factuur omdat je tijdens je stedentrip Google Maps hebt gebruikt.

Einde roamingkosten

De EU heeft er lang voor nodig gehad, maar vanaf vandaag, 15 juni 2017 kun je je bundel in Nederland in alle EU-landen gebruiken. In Nederland hebben de meeste providers al eerder de knop omgezet en gebruik in andere EU-lidstaten verwerkt in de abonnementen. Denk hierbij aan de nieuwe abonnementen van Tele2, Vodafone, KPN en de GO abonnementen van T-Mobile.

Onbeperkt?

Heb je een bundel met onbeperkt bellen en sms’en in Nederland, dan geldt onbeperkt hiervoor ook in de andere EU-landen. Echter wordt voor data in het buitenland wel een limiet gesteld, wanneer je in Nederland onbeperkt kunt internetten. Je provider laat weten welk limiet voor jou geldt.

roaming eu 2017

Goed om te weten

Landen als Noorwegen, IJsland en Zwitserland liggen dan wel in Europa, zij maken geen deel uit van de Europese Unie. Verschillende providers laten één of meerdere van deze landen toch onder de regeling vallen, maar dit verschilt dus per provider. Overigens valt Zwitserland er vaak niet onder, omdat de telecomtarieven daar vele malen hoger liggen. Ook valt Monaco bijvoorbeeld bij Tele2 niet onder de regeling en bij T-Mobile wel. Tevens valt bijvoorbeeld Zwitserland wel bij Tele2 onder de regeling, maar weer niet bij T-Mobile.

Daarnaast valt bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer niet onder de regeling en betaal je hiervoor nog wel extra. De buitenlandbundels voor internet heb je wellicht niet meer nodig, maar als er een limiet geldt, dien je hierna alsnog een internetbundel te kopen.

We hebben alle wijzigingen in een uitgebreid artikel samengevat. In dat artikel vind je de antwoorden op je vragen en geven we verschillende voorbeelden. Dat artikel vind je hier: Per 15 juni 2017 geen roamingkosten meer: dit gaat er voor jou veranderen.

Lees ook

Reageer op dit artikel