Vodafone laat vanaf 1 juni klanten hun bundel ook binnen de EU gebruiken

Vodafone heeft wijzigingen aangekondigd omtrent het gebruik van de bundels. De provider laat weten dat vanaf 1 juni 2017 het abonnement ook binnen de Europese Unie gebruikt kan worden, zonder extra kosten. Daarbij krijgen abonnees nog een aantal extra landen zoals Turkije en Zwitserland.

Vodafone bundel in de EU

Binnen de EU moeten providers uiterlijk 15 juni geregeld hebben dat de huidige bundels ook in het buitenland gebruikt kunnen worden. Vodafone heeft nu bekend gemaakt dat vanaf 1 juni 2017 het abonnement zonder extra kosten in het buitenland gebruikt kan worden. Het gaat hierbij om landen die vallen in de Europese Unie. Vanaf 15 juni zijn providers verplicht om geen extra buiten de bundel-kosten meer door te rekenen voor het gebruik van de smartphone in een ander EU land.

Dit betekent dat minuten, sms’jes en internet niet meer bovenop de bundel komen. Daarbij geeft Vodafone aan dat niet alleen landen in de Europese Unie hieronder vallen maar ook Albanië, Turkije en Zwitserland. De rode provider laat verder weten dat als je heel veel in het buitenland zit er een Fair Use Policy gehanteerd zal worden. Ga je dus dagelijks met de Thalys naar je werk, of heb je een woonplek op het oog in het Zuiden van Europa, dan kun je te maken krijgen met de FUP.

De Fair Use Policy die Vodafone hanteert is volgens de provider gebaseerd op richtlijnen die afkomstig zijn van de Europese Commissie. Overigens zal er door de provider eerst contact worden gelegd met de klant voordat er kosten in rekening worden gebracht.

Roaming in de EU

We hebben eerder op DroidApp een uitgebreid artikel geschreven met alle veranderingen rondom het gebruik van je abonnement in het buitenland. Hier vind je ook terug welke richtlijnen de EU hanteert.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel