WhatsApp rolt nieuwe emoji vormgeving uit naar iedereen: dit is er anders

WhatsApp kondigde begin oktober de nieuwe vormgeving van de emoji aan. De emoticons zijn nu voorzien van een ander uiterlijk. Hoewel in een beta-versie ze eerder al doorgevoerd werden, is nu naar iedereen de nieuwe emoji vormgeving uitgerold in WhatsApp.

WhatsApp: nieuwe emoji vormgeving

We gebruiken met zijn allen massaal de emoji in WhatsApp. We schreven begin oktober al over de nieuwe vormgeving van de emoji die te vinden was in een beta-versie. Die wijzigingen zijn nu voor iedereen doorgevoerd, in ieder geval voor gebruikers met Android. De emoticons zijn namelijk door WhatsApp aangepast qua vormgeving. De uitdrukkingen zijn extra benadrukt in de nieuwe emoji stijl van WhatsApp.

Daarbij zien we enkele wijzigingen, zo lijken sommigen gespiegeld. Denk aan de emoji die op zijn kant ligt van het lachen, deze ‘ligt’ standaard naar links, terwijl die bij WhatsApp naar rechts leunt. Ook bij de knipoog emoji zien we iets opvallends; in plaats van met het rechteroog de knipoog te geven, doet de emoticon bij WhatsApp dat met het linkeroog. Ook de clown en de nerd-emoji zijn anders dan hoe wij die eerder zagen.

WhatsApp emoji vormgeving

Update

WhatsApp rolt de nieuwe vormgeving vanaf nu uit voor de emoji. Je hoeft hiervoor niks te doen, omdat het hier gaat om een server-side update. Mocht je ze niet mooi vinden, dan kun je helaas niet de oude emoticons terugkrijgen.

Gisteren schreven we meerdere artikelen over WhatsApp, namelijk over nieuwe emoticons. Ook kun je vanaf nu berichten voor iedereen verwijderen in WhatsApp.

Wil je nog meer uit je favoriete chat-app halen? Lees dan ons overzicht met 37 WhatsApp tips.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel