WhatsApp voegt ‘live locatie delen met vrienden’ toe: zo werkt het

WhatsApp heeft een langverwachte functie toegevoegd aan de chat-applicatie. Vanaf nu kun je je locatie delen met vrienden via WhatsApp. De functie dook al meerdere keren op, maar nu is hij voor iedereen te gebruiken. We leggen je gelijk uit hoe het WhatsApp locatie delen werkt.

WhatsApp locatie delen

Vanaf nu is het in WhatsApp mogelijk om realtime en live je locatie te delen met je vrienden. Al langere tijd wordt de functie verwacht, omdat hiervoor veel aanwijzingen waren gevonden in de code. Nu is het dus echt zover en wordt de functie uitgerold voor zowel Apple iOS als voor Android.

WhatsApp live locatie delen

Live je locatie delen

Toevallig of niet, maar vorige week introduceerde Telegram het delen van je locatie. Het delen van je actuele locatie kan handig zijn voor verschillende doeleinden. Je kunt je vrienden nauwkeuriger laten weten waar je bent, of bijvoorbeeld zien of je het eten al op kunt zetten omdat de kinderen eraan komen.

WhatsApp activeert de functie middels een server-side update. Dit betekent dat er niet per definitie eerst een update gedownload hoeft te worden uit de Google Play Store. Het kan zijn dat degenen die deel uitmaken van een beta-programma de functie eerder krijgen, maar WhatsApp is nu begonnen met het uitrollen naar iedereen. Zelf heb ik de live locatie delen functie in WhatsApp 2.17.364, van begin oktober. Ook in latere versies zoals 2.17.377, .378 en .379 is de functie in ieder geval beschikbaar.

WhatsApp live locatie delen

Individueel en in groep

Het live locatie delen in WhatsApp kan zowel in een individueel gesprek als in een groepsgesprek. Je kunt dan direct de hele groep laten weten waar je bent. Afhankelijk van de gekozen tijdsduur is de locatie op te vragen, maar het werkt nog niet via WhatsApp Web, zo blijkt uit een test van DroidApp. Desktop en Web-gebruikers krijgen de melding dat de locatie bekeken kan worden via de smartphone-app.

Locatie delen WhatsApp desktop web

Hoe deel je je locatie in WhatsApp?

Als je je locatie wilt delen in WhatsApp dan gaat dat heel gemakkelijk. We zetten de stappen voor je hieronder op een rij.

  1. Open een chatgesprek in WhatsApp
  2. Tik op de paperclip in de tekstbalk
  3. Kies de optie ‘Locatie’
  4. Selecteer de optie ‘Live locatie delen’
  5. Kies de tijdsduur (15 minuten, 1 uur of 8 uur) en voeg desgewenst een bericht toe
  6. Je ziet vervolgens tot hoe laat de ander je locatie kan inzien en je kunt zelf ook direct het delen van je locatie beëindigen.

Wanneer meerdere mensen tegelijkertijd (in een groep) hun locatie delen, zie je van allen de locatie op één en dezelfde kaart. Dit is handig zodat je precies weet wie waar in de buurt is.

WhatsApp locatie delen

Uitrol van de update

WhatsApp laat weten dat de update vanaf nu uitgerold wordt naar iedereen. Dit betekent dat je niet perse beta-tester hoeft te zijn. Aangezien de uitrol gefaseerd plaats zal vinden, kan het even duren voordat iedereen de live locatie delen feature heeft.

Ook gelijk je vrienden op de hoogte brengen van deze handige functie? Deel dit bericht dan via de social media-buttons onder dit bericht.

  • Wil je nog meer uit WhatsApp halen? Lees dan ons uitgebreide artikel met 37 WhatsApp tips
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel