WhatsApp Business laat zich zien: zo werkt het en zo ziet het eruit (screenshots)

De zakelijke tool van WhatsApp krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is de eerste versie verschenen in de Google Play Store en krijgen we een beeld van hoe WhatsApp Business eruit komt te zien.

WhatsApp Business screenshots

In de Google Play Store is de beta-versie van WhatsApp Business uitgebracht. Op dit moment is die versie alleen beschikbaar voor beta-testers in een prive testgroep. WhatsApp Business is een aparte stand-alone app en werkt dus naast de WhatsApp app zelf.

Het zakelijke WhatsApp account kan door meerdere gebruikers getest worden. Daarbij is de interface vrijwel identiek aan de gewone WhatsApp-app. Wel zien we bij instellingen een aantal veranderingen. Zo zijn er basis statistieken die inzicht geven in het aantal verzonden, afgeleverde, gelezen en ontvangen berichten en kan het profiel aangepast worden met bijvoorbeeld een website, beschrijving en meer.

WhatsApp Business

In de applicatie van WhatsApp Business kan tevens bij het profiel een categorie gekozen worden voor het bedrijf. Een afwezigheid-bericht kan ook ingesteld worden. Hierbij kun je ook een planning maken voor de out-of-office melding, bijvoorbeeld tussen bepaalde tijdstippen. Het bericht kan zelf ingesteld worden.

Eerder werd al bekend dat KLM één van de eerste bedrijven is die gebruik maakt van WhatsApp Business. De uitrol van de dienst lijkt hiermee echt van start te zijn gegaan, zij het voorzichtig.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel