WhatsApp geeft Android-app update met inzicht in opslaggebruik

WhatsApp heeft aan een nieuwe beta-versie een nieuwe functie toegevoegd. Je krijgt vanaf nu inzicht in de opslagruimte die WhatsApp in beslag neemt.

WhatsApp opslagruimte inzicht

WhatsApp rolt met regelmaat nieuwe features uit naar haar app. Nu is voor Android een nieuwe beta-versie uitgebracht die inzicht geeft in de opslagruimte die gebruikt wordt.

In versies als WhatsApp 2.17.339, .340, .341 en hoger vind je in het menu met instellingen de optie ‘data- en opslaggebruik’. De opslaggebruik is hier dus bijgekomen. Bij ‘opslag in gebruik’ vind je nu hoeveel ruimte op je smartphone per contact wordt gebruikt’.

Door op een contact te klikken kun je nauwkeuriger zien welke items ruimte innemen. Hiervan kun je per soort bestandstype handmatig deze verwijderen en dus ruimte vrijmaken. Het verwijderen kun je doen door onderaan op het tandwiel met ‘berichten beheren’ te kiezen.

Zoals gezegd is deze feature op dit moment alleen in de beta-versie van WhatsApp te vinden. Op termijn wordt de feature ook verwacht in de stabiele versie die via de Play Store is te installeren. Mocht je de nieuwe functie alvast willen gebruiken, dan kun je hier de APK downloaden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel