WhatsApp berichten voor iedereen verwijderen nu mogelijk: zo werkt het

Een server-side update wordt uitgerold voor WhatsApp. Met de update wordt het eindelijk mogelijk om berichten uit een chat te verwijderen; niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander. Zo werkt het.

WhatsApp berichten verwijderen

In de afgelopen tijd kwam de nieuwe feature waarmee WhatsApp-berichten voor iedereen verwijderd konden worden al vaker in het nieuws. Vanaf nu wordt de zogenoemde recall-functie definitief uitgerold door de ontwikkelaars van WhatsApp. Met de functie kun je berichten niet alleen voor jezelf verwijderen, maar ook voor de ander, waarmee ze teruggetrokken worden.

Binnen 7 minuten

Door een bericht van jezelf ingedrukt te houden krijg je de volgende opties te zien; Verwijderen voor mezelf en Verwijderen voor iedereen. Een bericht kan alleen voor iedereen verwijderd worden als het bericht binnen 7 minuten wordt verwijderd. Het bericht wordt teruggetrokken en in de plaats van het bericht komt een melding te staan dat het bericht verwijderd is.

Deze melding zal ook in een notificatie weergegeven worden als de chat door de ander nog niet geopend is. Echter kan het in die zeven minuten wel zijn dat de ander je bericht al gelezen heeft. De melding van een verwijderd bericht verdwijnt niet.

Andere platformen

Niet alleen voor Android komt de verwijder-functie beschikbaar, ook voor Windows Phone en iOS wordt de feature uitgerold. Het gaat hier om een server-side update waardoor het enige tijd kan duren voordat de functie bij jou in WhatsApp beschikbaar is. Als de functie op je smartphone beschikbaar is, werkt deze ook via WhatsApp Desktop en WhatsApp Web.

Het verwijderen van berichten werkt niet alleen bij berichten. Ook foto’s, video’s, gifjes en documenten kunnen teruggetrokken worden door ze binnen zeven minuten na verzenden ingedrukt te houden en te verwijderen. In een groep kan een bericht ook verwijderd worden, maar in een verzendlijst niet. Andere chat-apps zoals Telegram geven je al veel langer de mogelijkheid om berichten te verwijderen.

De eveneens deze week uitgebrachte beta-versie van WhatsApp, versie 2.17.397, is voorzien van nieuwe emoji. Opvallender is misschien nog wel de nieuwe emoji vormgeving die WhatsApp heeft doorgevoerd. Daarbij werd eerder deze maand de WhatsApp live locatie delen functie uitgerold. Binnenkort kunnen we groepsbellen en groepsvideobellen verwachten, zo werd eerder bekend.

Update 31 oktober: WhatsApp rolt de functie nu voor iedereen uit. Je kunt de functie dus vanaf nu in de app verwachten.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel