Officiële KNMI app uitgebracht in Play Store: op de hoogte van het weer

Het Nederlandse KNMI heeft een eigen applicatie uitgebracht voor Android. De officiële KNMI app houd je op de hoogte van het weerbericht, de weersverwachting en de waarschuwingen die gegeven worden door het KNMI.

KNMI app

In de Play Store heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut de eigen KNMI app uitgebracht. Zoals je in onze onafhankelijke, uitgebreide weer-app test 2017 al kon lezen, kan er veel verschil in de accuraatheid en kwaliteit van weer-apps zitten. Aan het lijstje met weer-apps wordt nu de KNMI app toegevoegd.

De KNMI app is vrij van advertenties en de informatie is uiteraard direct afkomstig van het KNMI zelf. Je krijgt overzicht in het huidige weer met de temperatuur, windsnelheid en windrichting. Ook wordt de weersverwachting voor de komende 14 dagen getoond en kun je de buienradar raadplegen. Jammer is dat je voor de momenten alleen het percentage ziet van de neerslag en niet de hoeveelheid.

Wel handig aan de KNMI app is dat je notificaties in kunt schakelen. Je kunt aangeven dat je iedere dag de dagelijkse weersverwachting wilt ontvangen, of juist alleen meldingen wilt krijgen bij naderend gevaarlijk weer, bijvoorbeeld in het geval van een weeralarm. Hierbij wordt rekening gehouden met de regio die je hebt aangegeven in de applicatie.

Downloaden

De KNMI app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

KNMI
KNMI
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel