Weather Wiz: een uitgebreide, speelse weer-app met strakke thema’s

Weer-apps zijn er in vele soorten en maten. Toch verschijnt er met regelmaat weer een nieuwe weer-applicatie voor Android die zeker een plekje verdient op de website. Een voorbeeld hiervan is de app Weather Wiz. Deze app is niet alleen strak, maar ook speels en voorzien van thema’s.

Weather Wiz

Als lezer van DroidApp heb je vast wel een idee hoeveel keuze er is aan weer-apps. Ook tijdens onze uitgebreide weer-app test 2016 hebben we weer veel verschillen gezien. Nu is er een nieuwe weer-app op de markt die je het weer op een net wat andere manier laat zien. We hebben het over de app Weather Wiz die onlangs is uitgebracht in de Google Play Store.

Het weer

Weather Wiz kenmerkt zich door een afwisseling tussen een strakke en speelse interface. Daarbij laat de weer-app niet alleen maar het weer zien, maar voorziet deze je van speelse animaties die afhankelijk zijn van het weer en het dagdeel. Bij het starten zie je het huidige weer, de gevoelstemperatuur en de voorspelling voor de komende uren.

Door naar beneden te scrollen krijg je aanvullende informatie te zien. Zoals de dichtheid van de bewolking, uv index en natuurlijk informatie over de wind. Daarnaast zie je ook direct wat het weer morgen wordt. Deze wordt per dagdeel getoond en nog verder naar beneden krijg je de weersverwachting voor de komende tien dagen. Helemaal onderaan kan je aflezen hoe laat de zon en maan ondergaan en opkomen.

Weather Wiz thema's

Thema’s

De ontwikkelaars van de applicatie hebben de app voorzien van thema’s. Het aanbod van thema’s voor de weer-app wordt continue uitgebreid, zo wordt beloofd. Een aantal van deze thema’s zijn gratis te downloaden, maar sommigen kosten 0,99 eurocent. Zo is er een Material thema of juist een thema in de stijl van China of Amerika. Met de thema’s verdienen de makers hun geld. Er zijn namelijk geen advertenties te vinden in Weather Wiz.

Menu

In het menu vind je verschillende opties. Zo kan je een overzicht krijgen van de locaties met het weer, of de radar bekijken. Tevens is het in Weather Wiz mogelijk om vanuit het menu snel te zien wat voor weer het op je favoriete plaatsen is en kan je navigeren naar de instellingen. De app is ook beschikbaar in het Nederlands, en je kunt een notificatie standaard tonen in de notificatiebalk met het weer. De weer widgets van Weather Wiz zijn te personaliseren naar eigen wens en zijn ook gewoon in de gratis versie te plaatsen op het homescreen.

Weather Wiz

Downloaden

Weather Wiz is geheel gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. De app maakt gebruik van de weerdata van IBM.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel