Weather 360: zonnige weer-app met groot aanbod widgets

Voor Android is er veel te kiezen als het gaat om weer-apps. De weer-app ‘Weather 360’ is een nieuw uitgebrachte weer-app met een erg strakke vormgeving, diverse animaties en een ruime keuze aan widgets en instellingen. We vertellen je graag wat Weather 360 allemaal te bieden heeft.

Weather 360

Weather 360 is een applicatie die het mogelijk maakt om het huidige weer en de weersvoorspelling te raadplegen. Eerder deed DroidApp al uitgebreid onderzoek naar de beste weer-app, waarbij de verschillen groot zijn. Een sterk punt van Weather 360 is de vormgeving, waarbij de Material Design-animaties direct een positieve bijdrage leveren aan de app.

In de app Weather 360 zie je in een oogopslag het huidige weer en kan je in het andere tabblad de weersverwachting per uur zien. Voor de weersvoorspelling voor de komende vijf dagen kan je in het derde tabblad terecht. Middels een in-app aankoop kan je de premium-functies ontgrendelen zoals de tiendaagse-verwachting en een uitgebreider overzicht van de verwachting per uur. Andere in-app aankopen zijn er ook, zoals het ontgrendelen van meer widgets, icoontjes, klokken of alle functies bij elkaar.

Weather 360 laat je meerdere plaatsen toevoegen. Daarbij kan je in de notificatiebalk ook direct het actuele weer zien en de weersverwachting voor de komende vier dagen. In het Widget Center heb je toegang tot een groot aanbod van widgets. Bij instellingen kan je kiezen welke weerdienst de informatie moet leveren. Je hebt in de gratis versie alleen de keuze uit ‘World Weather Online’. Middels een in-app aankoop kan je ook kiezen voor Wunderground of Forecast.io.

Weather 360 is een erg goed uitziende applicatie. Waar de ontwikkelaar nog wel wat werk heeft is in de vertalingen, niet alles is Nederlands en hetgeen wat vertaald is, is verre van duidelijk. Wel is het goed te weten dat Weather 360 nog in beta zit, waardoor de applicatie nog verder verbeterd zal worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel