Wemple Weather: strakke en duidelijke weer-app

In de Google Play Store is een compleet vernieuwde weer-app in Material Design verschenen. De applicatie heeft de naam Wemple Weather. Wat de app Wemple Weather allemaal te bieden heeft, nemen we uitgebreid met je door.

Wemple Weather

Als je opzoek bent naar een simpele maar duidelijke weer-app, dan is Wemple Weather een interessante app. Wemple Weather is geheel vormgegeven in Material Design. Je kunt kiezen om de huidige locatie te gebruiken en je hebt de mogelijkheid om plaatsen toe te voegen, zodat deze worden opgeslagen. Je hebt dan ook nog de mogelijkheid om via de kaart een locatie te selecteren.

Er is een mogelijkheid om een weeroverzicht te krijgen voor de komende 5 dagen. Er is dan per dag uitgebreid de weersverwachting te zien van verschillende tijdstippen. Standaard staat er ingesteld dat je de weersverwachting van 14 dagen te zien krijgt. In het overzicht zie je de temperatuur, het percentage van de hoeveelheid neerslag die verwacht wordt, de windsnelheid, het percentage bewolking en de luchtdruk.

In Wemple Weather kan je verder aangeven dat je het actuele weer en de verwachting voor de komende vier dagen in de notificatiebalk wilt tonen. Tevens kan het weer om de bepaalde tijd ververst worden waardoor je altijd toegang hebt tot de laatste verwachtingen.

Wemple Weather

Ik heb de app qua weersverwachting vergeleken met andere apps zoals AccuWeather en Weeronline. Naar mijn idee is de app niet zo nauwkeurig als de andere twee applicaties. Mocht je graag willen weten welke weer-app voor Android het beste is? Lees dan zeker onze uitgebreide weer-app test met meest accurate weer-apps.

Wemple Weather
Wemple Weather
Ontwikkelaar: Krzysztof Dróbek
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel